Laura PreponFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
26. märts 2020, 12:49

USA näitlejanna: „Ema koolitas mu buliimikuks.“

USA telesarjadest "Kuumad seitsmekümnendad" ja "Oranž on uus must" tuntud Laura Prepon (40) pihib mälestusteraamatus aastatepikkusest toitumishäirest. "Ema koolitas mu buliimikuks. See algas, kui oli 15, ja kestis 20. eluaastate lõpuni."

Prepon ja tema näitlejast abikaasa Ben Foster said veebruaris poja vanemateks. Nende esiktütar Ella on kahe ja poole aastane. 7. aprillil ilmub Preponi raamat "You & I, as Mothers", mis sisaldab nii Laura mälestusi kui ka nõuandeid. 

Prepon rääkis ajakirjale People, et ema oli kasvanud Twiggy ja teiste pliiatspeenikeste modellide ajajärgul. Laura ise oli sportlik ja terve tüdruk. Kui ta 15aastaselt sai rollipakkumise, mille nimel nõuti, et Laura võtaks kümmekond kilo alla, tuli ema talle appi. Tüdruku salenemisest sai nende ühine projekt. Ema kaalus Laurat igal hommikul. Tüdruk näljutas end seni, kuni kaalus lõpuks 47 kilo. Siis aga rääkis ema tütrele, et leidub moodus, kuidas võib süüa, mida hing ihkab, ja ikkagi saledaks jääda. Preponi sõnul oli ka tema ema buliimik. "Sellest sai meie ühine saladus."

 
 
 
View this post on Instagram

Welcoming home our new bundle of love. Overwhelmed with gratitude. ❤️❤️❤️❤️

A post shared by Laura Prepon (@lauraprepon) on

Prepon süüdistas ema aastaid oma tervise rikkumises. Kuid seitse aastat tagasi diagnoositi Laura emal Alzheimeri tõbi. Sedamööda, kuidas ema mina murenes ja hajus, hakkas Laura oma minevikust üle saama. Nüüd, kus emal on Alzheimeri kaugelearenenud staadium, ei tunne tütar tema vastu enam vähimatki viha. "Ma ei taha tema peale vihane olla, eriti praegu, sest ma ei tea, kui palju aega meile on veel jäänud. Tahan, et need hetked, mil ta olemas on, oleksid head."