Lev Leštšenko mullu oktoobris. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
26. märts 2020, 09:59

„Võidupüha“ esitaja Leštšenko on koroonahaigete reanimatsioonis

78aastane vene estraadilaulja Lev Leštšenko on Lenta.ru teatel viidud koroonaviirusesse nakatunute reanimatsiooniosakonda. 

Lenta.ru allika teatel tekkisid lauljal 24. märtsi õhtul hingamisraskused, tuvastati vere hapnikusisalduse langus. Nüüdseks olla Leštšenko seisund stabiliseerunud, ent ta viibib endiselt Moskva-lähedase Kommunarka meditsiinikeskuse reanimatsiooniosakonnas ning kahtlustatakse koroonaviirust. Haiglasse on viidud ka estraadiartisti abikaasa Irina. 

Eile rääkis vene humorist Vladimir Vinokur RIA Novostile, et Leštšenko viidi haiglasse mõni päev varem kahepoolse kopsupõletiku tõttu. Ta oli ise endale koju kiirabi kutsunud. 

Lev Leštšenko on ennekõike tuntud patriootlikust laulust "Võidupüha" ning Moskva olümpiamängude lõputseremoonia palast "Nägemiseni, Moskva", mida ta esitas koos Valentina Tolkunovaga.

Vene meedia teatel on koroonaviiruse tõttu haiglasse sattunud ka seltskonnategelase ja poliitiku Ksenja Sobtšaki rahvasaadikust ema Ljudmila Narussova (68), Peterburi omaaegse linnapea Anatoli Sobtšaki lesk.