Epp KärsinFoto: Martin Ahven
Tele
25. märts 2020, 16:47

Kanal 2 pani Kärsini ja Vassiljevi saated pausile: kõik need liigutused oleme teinud väga raske südamega (1)

Kriisiolukord on mõjunud tugevalt ka telekanalite tegevusele. Kanal 2 on populaarsed sarjad ja saated pausile pannud, ETV saated lähevad eetrisse hoopis teisel kujul ning TV3 veel suuri muudatusi teinud ei ole. 

Kanal 2 on pausile pannud Epp Kärsini seksisaade “Mida vanemad sulle ei rääkinud” ja “Teledoktor Viktor Vassiljev”. Hooaeg on lühemaks tehtud populaarsetele sarjadel “Pilvede all” ja “Roaldi retked”. “Kõik need liigutused oleme teinud väga raske südamega ja viimaste päevade jooksul, nähes, et olukord nii pea ei stabiliseeru,” räägib Kanal 2 programmijuht Kaspar Kaljas. “

Kaljase sõnul on pausile pandud saadete ühine näitaja on see, et nende saadete tootmiseks, näiteks kodumaiste sarjade filmimisel, on vaja tekitada olukord, kus üle kahe inimese peab olema teineteisele lähemal kui kaks meetrit, reisisaadete puhul oleks aga vaja kodumaalt välja liikuda. “Reisimine on praegusel hetkel välistatud ja üheltki sarjade tootjalt ei saa me nõuda riskimist enda ja teiste tervisega.”

“Meil ega tootjatel ei ole selget lahinguplaani, kuidas olukorraga hakkama saada. Lähme päev korraga,” sõnab Kaljas. “Tahaks väga loota, et lähima kahe kuu jooksul teist nii drastilist sammu astuma ei pea. Me püüame praegu anda endast kõik, et pakkuda televaatajatele endiselt head meelelahutust,” lisab Kaspar.

ERR: oleme saatekava juba kaks nädalat jooksvalt kohendanud

“Tegelikult on programm juba muutunud ja oleme saatekava kaks nädalat jooksvalt kohendanud,” räägib ERR-i kommunikatsioonijuht Pille-Mai Helemäe. “See on täiesti igapäevane töö, kus vastavalt vajadusele lisame asju juurde.” Helemäe sõnul on ETV, ETV2 ja ETV+ kõik oma programme kohandanud. 

ETV programmi muudetakse vastavalt vajadusele. “Kui on eriülekanne või muu päevakajaline uudis, korraldame saatekava jooksvalt ümber,” räägib Pille-Mai. Lisandunud on ka päevane “Aktuaalne kaamera”, mille tõttu on tehtud mitmeid muudatusi saatekavas. 

Kuigi tehtud on mitmeid ümberkorraldusi, siis kõik suuremad projektid ja saated jätkuvad. “Tegutseme hetkel selle nimel, et meie põhiprogramm jätkuks samal tasemel. Teeme küll kohandusi, aga nii, et saated saaks jätkuda ja kõik inimesed oleks kenasti terved,” kirjeldab Helemäe.

Helemäe lisab, et näiteks on “Suud puhtaks” juba kaks nädalat läinud täiesti teistmoodi eetrisse. “Kui varem oli stuudio inimesi täis, siis nüüd on seal ainult üksikud inimesed. Samas oleme leidnud palju veebilahendusi: inimesed saavad saatesse helistada ja küsimusi ette esitada,” räägib ta.  Ka saade “Hommik Anuga” jätkub, kuid muutunud on saate formaat. “Kõik inimesed ei käi stuudios kohal ja intervjuud tehakse video teel.”

Pausile on aga pandud saade "Klassikatähed". Saate tegemisse on kaasatud suur meeskond, lisaks osalejatele lavapartnerid ja saateansamblid – ka ilma publikuta on iga saade võrreldav avaliku kontserdi või sündmusega, millega on seotud rohkem kui 50 inimest, teatas ERR 17. märtsil. Saate tegijad hindasid koroonaviiruse levikust tingitud riske nii osalejate, nende lähedaste kui ka kogu meeskonna vaates ning kõikide osapoolte heaolu silmas pidades otsustati saade ajutiselt peatada. Konkurss ei ole siiski lõppenud ja naaseb vaatajate-kuulajateni esimesel võimalusel.

TV3: reageerime muudatustele vastavalt olukorrale

TV3 oma kavas praegu suuri muudatusi teinud ei ole, samuti pole nad saateid eetrist maha võtnud. Uue suursõu “Maskis laulja“ viimased kaks saadet on salvestatud juba kehtima hakanud kriisiolukorra ajal ja publikuta. “Publiku asemel oli stuudios käputäis oma töötajaid. Me jälgime ülima tähelepanuga kõiki ohutusreegleid, sealhulgas mõõdame kõikide stuudios viibivate inimeste kehatemperatuuri, desinfitseerime pinnad nii enne kui ka pärast salvestust ning paigutame inimesed üksteisest vähemalt 1,5 meetri kaugusele,” räägib TV3 programmijuht Raimo Kummer

Programmijuht lisab, et kindlasti tekib saatekavas muudatusi, kuid sellele reageeritakse vastavalt olukorrale. “Pöörame tähelepanu sellele, et kriisi ajal oleks inimesed hästi informeeritud ja kõik meie päevakajalised saated keskenduks senisest rohkem teemadele, mis aitavad inimestel kriisiga paremini toime tulla – igaõhtused “Seitsmesed uudised“, “Duubel“, “Laser“, “Sotid selgeks“, “Tallinna kodanikud“. 

“Ilmselgelt on kriisi majanduslik mõju suur ja kui oleme sunnitud programmis kärpeid tegema, anname neist siis loomulikult ka vaatajatele teada,” ütleb Kummer.