Kersti KreismannFoto: Teet Malsroos
Film
24. märts 2020, 14:04

Kersti Kreismann „Salmonite“ taaselustamisest: huvitav vaadata, kuidas inimesed on 25 aasta jooksul muutunud

“Salmonid” oli üheksakümnendate kultusseriaal, mille ainel on tänaseks valminud samanimeline järjefilm. Sirje Salmonit kehastanud Kersti Kreismann räägib “Vikerhommikule”, et filmi taaselustamine ei olnud raske. “Tore oli jälle kokku saada ja meil oli väga lõbus. Me oleme ikka väga tänulikud kokkuvõttes Toomas Kirsile,” lisab näitleja.

“Film on valmis ja Toomas Kirss on väga rahulolev. Meie muidugi filmi näinud ei ole: arvan, et mitte keegi näitlejatest," sõnab Kreismann. “Tuleb tunnustada Toomas Kirssi, et ta asja ette võttis. See on temast kena pühendada film Ita Everi sünnipäevaks. Müts maha, tubli poiss!" kiidab näitleja. 

Filmi sisu Kreismann paljastama ei kiirusta. “Siis ei ole põnev vaadata, aga elud on edasi läinud ja rohkem harali,” ütleb ta napisõnaliselt. “Ella Salmon on nagu raudnael ja teinud väga suure tõusu,” lisab ta.

Kersti Kreismann pikalt filmis osalemist ei kaalunud ning “jah” sõna tuli üsna kiiresti. “Kui sa oled juba kord olnud osaline, siis ei sobi mõjuva põhjuseta asjast loobuda. Lisaks on huvitav vaadata, kuidas on inimesed 25 aasta jooksul muutunud,” arutleb naine. "Kui ma kuulsin, et Ita Ever on nõus, tema ümber see kõik ju keerleb, siis ma ei leidnud küll mingisugust põhjust ära öelda.” 

Sirje rolli uuesti üles leida polnud Kreismanni sõnul kuigi raske ülesanne. "Selle Sirjekesega oli vahepeal midagi juhtunud ja võiks öelda, et ta on nüüd teistsugune inimene.” 

Raadiosaates meenutab Kersti, kuidas sarja juurde toona jõudis. “Täpselt hetke ei mäleta, aga see oli kindlasti uus asi ja midagi täiesti teistsugust ning ootamatut. Ma olin teinud telelavastustes päris palju kaasa ja kui Toomas Kirss tegi ettepaneku seriaalis osaleda, tundus see huvitav. Ma mäletan esimest koosolekut ja proovi, kus istusime pika laua ümber, rääkisime plaanidest ning lugesime stsenaariumi.”

Filmi esilinastus oli plaanitud 1. aprilliks Ita Everile sünnipäevakingiks, kuid nüüd on teadmata ajaks edasi lükatud.