Raasio Retro Fm hommikusaatejuht Rauno MärksFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
24. märts 2020, 11:18

ME SAAME HAKKAMA | Raadiomees Rauno Märks: „Tehke võimalusel nalja, nii enda kui ka kogu situatsiooni üle.“

Uurisime tuntud eestlastelt, millised on nende praegused toimetused ja millele nad segastel aegadel mõtlevad.

Rauno Märks: "Ma ausalt öeldes ei tunneta mingit rohkemat vaba aega, kuna mu elu on ka enne viirust olnud üsna sarnane. Alustan tööpäeva kella viie paiku hommikul Retro FMi hommikuprogrammis ja suundun kella üheteist ajal koju. Praegu on vähem poes käimist, oleme varunud umbes paari nädala jagu toiduaineid ette. Lastega õppimine võtab oluliselt rohkem aega, muidu on nad ju koolis.

Kui momente tekib, sukeldun arvutisse ja täiendan uueks peo- ning videodisko hooajaks oma videomuusika kogu. Süüa olen kogu aeg perele päeval teinud. Vahel tukun diivanil lõunauinakut. Meie peres on aasta algusest ka Havanna tõugu koer. Temaga jalutamine võtab iga päev umbes tunnikese õues ja teise tunni mängimist tubastes oludes. Kutsikas on meie kõigi ühine suur rõõm ja viib «hirmumõtted» eemale.

Paar-kolm tundi päevast kulub saadete ettevalmistamisele: uudiste jälgimisele ja teemade genereerimisele. Sel nädalal on tulnud jälgida, kes kuskil reisib, kes on kuhugi lõksu jäänud. Olen toonud eetrisse inimeste lugusid erinevatest maailma paikadest, näiteks üks sõber tuleb Mehhikost rallilt, teine sõitis rekaga läbi Saksa-Poola piiri. On tulnud tühistada stuudiokülalisi ja teha intervjuusid Messengeri ja telefonidega. Kodune juhtimiskeskus töötab praegu eriti suurtel tuuridel, kuna kõik muutub tundidega. Infovahetus käib ka minu Instagrami ja Facebooki kontol, kuhu inimesed mulle kirjutavad.

Inimestele soovitan: vestelge omavahel niisama. Ärge tehke suuri plaane, mida kõike peaks sülle kukkunud ajaga tegema. Lesige, kallistage, silitage enda pereliikmeid. Tehke võimalusel nalja, nii enda kui ka kogu situatsiooni üle. Meie avasime ka lähisugulaste ringis eraldi Messengeri grupi, et saaks kontaktivabalt suhelda ja meeleolu üleval hoida."