Jari Sillanpää Helsingi kohtus. Foto: All Over Press Finland/VIDA PRESS
Inimesed
23. märts 2020, 16:39

Soome laulja pääses lapse seksuaalse ärakasutamise süüdistusest, kuid sai krõbeda trahvi

Helsingi kohus mõistis populaarse laulja Jari Sillanpää süüdi kõlblusnorme rikkuvate visuaalmaterjalide levitamise eest ning määras talle ligi 16 000 euro suuruse trahvi. Kuid staar pääses karmimast, lapse seksuaalse ärakasutamise süüdistusest.

"Kohtualune on filminud oma mobiiltelefoniga oma arvutiekraanilt video, kus täiskasvanud mees on suguühtes väga väikese lapsega," põhjendas kohus oma otsust mõista Sillanpää süüdi. "Lisaks on kohtualune teinud oma mobiiltelefoniga arvutiekraanist kaheksa fotot, kus täiskasvanu paneb väga väikese lapse kallal toime seksuaalset tegevust," vahendab Iltalehti. Kohus määras Sillanpääle trahvi 45 päevamääras, mis tema sissetulekut arvestades on kokku 15 480 eurot. 

Sillanpää eitas süüdistusi ning väitis, et fotod ja video tegi 24. septembril tema meessõber. (Laulja kauase boyfriend'ina on tuntud eestlane Siim Bahmatšov.) Kohus ei jäänud Jari juttu siiski uskuma. 

Kuu aega tagasi Helsingis kohtu ette astudes seisis Sillanpää silmitsi ka lapse seksuaalse ärakasutamise süüdistusega. Prokurör nõudis staarile 8–9 kuu pikkust tingimisi karistust. Sellest süüdistusest siiski loobuti. 

Jari Sillanpää esindas Soomet 2004. aasta Eurovisionil. Foto: TIINA KÕRTSINI

Kohtu sõnul oli ümberlükkamatu, et kolm aastat tagasi oli umbes 13aastane alaealine näinud pealt Sillanpää ja teise isiku seksuaalvahekorda. Tegu oli meesmassööriga, kelle artist oli oma koju kutsunud ning kes oli kaasa võtnud ka kõnealuse alaealise. Nooruk tegi Sillanpääst ja nüüdseks juba surnud massöörist seitse pilti. Jäi siiski küsitavaks, kas laulja teadis, et alaealine vahekorda näeb ja jäädvustab. 

Augustis 2018 oli Sillanpääle mõistetud kümme kuud tingimisi vangistust uimastite omamise ja levitamise eest. Enne seda oli laulja saanud krõbeda trahvi narkootikumiuimas tehtud autoavarii eest.