Jude Law, „Contagion“Foto: Outnow.ch
Film
23. märts 2020, 15:41

TOP 10 | Kodumaised Netflixi fännid vaatavad filme ja sarju, mis räägivad pandeemiast

Ajal, mil suur osa maailmast on enda kodudesse pagendatud, leiame varasemast suuremat abi just nimelt Netflixist. Populaarne voogedastusplatvorm võis hiljuti küll edastamiskiirust vähendades pildikvaliteeti alandada, ent see ei murra kodumaiste fännide vaatamisindu.

Võtame luubi alla platvormi enda poolt genereeritava edetabeli, kus pannakse järjestusse just need filmid-sarjad, mis Maarjamaal kõige enam vaatajaid ligi meelitavad. Uut nädalat alustatakse soovidega mõnusalt naerda, ent samas end ka ärevana hoida.

10. „Self Made“

Neljaosaline lühiseriaal räägib loo Madam C. J. Walkerist, kes omal jõul Ameerika esimeseks naissoost miljonäriks sai. Mustanahalistele suunatud juuksehooldustoodetega tippu roninud Walkeri elust pajatav sari esilinastus 20. märtsil. Nimitegelast kehastab Octavia Spencer.


9. „Friends“

Kui ameeriklastest Netflixi fännid pidid aasta alguses populaarsele komöödiaseriaalile hüvastijätuks lehvitama („Friends“ jookseb sealmail nüüdsest HBO Max teenuses), siis maarjamaalasi naerutatakse jätkuvalt. Klassikaline sari keskendub New Yorgis elavate sõprade pundile ning nende igapäevaelu saatvatele sekeldustele. Seriaal sai alguse 1994. aastal.


8. „Pandemic: How to Prevent an Outbreak“

Tundub, et kodumaalased ei otsi Netflixist ainult meelelahutust, vaid ka informatsiooni. Kuuest episoodist koosnev dokumentaalseriaal räägib erinevatest viirustest, pandeemiatest ning nendega võitlemisest.


7. „Contagion“

2011. aastal ilmunud põnevik pajatab loo müstilisest viirusest, mis ootamatult mööda maailma levima hakkab? Kõlab tuttavalt, kas pole? Hollywoodi tippnäitlejatest kubisev linateos sai omal ajal teadlastelt kiita selle eest, kuivõrd täpselt pandeemia olemust kujutati. Nüüd, üheksa aastat hiljem on filmi sisu aktuaalsem kui kunagi varem. Film pole populaarne vaid Netflixis - teose piraatlus tõusis aasta alguses üle 5000% võrra!


6. „The Letter for the King“

Värskelt linastunud fantaasiaseriaal pajatab loo noorest käskjalast, kelle õlgadele laskub ääretult tähtis ülesanne. Nagu sarja pealkirjast välja võib lugeda, saab nooruk missiooniks kuningale kiri toimetada. Ilmselgelt ei ole aga kõik lihtne. Tundub, et kõrge koha põhjuseks on pigem uudishimu, sest nii mitmedki arvustused kurdavad, et tegemist pigem keskpärase sarjaga.


5. „Spenser Confidential“

Mark Wahlbergi värske märulikomöödia on nüüdseks juba mitu nädalat eestlaste huviorbiidis olnud. Õhtulehe filmisaate „Duubel“ ülemöödunud osas liigitasime mölluka igatahes „Nädala hoiatuse“ kategooria alla.


4. „100 Humans: Life's Questions. Answered.“

„100 Humans“ on rämpstelevisiooni ehk tõsielusarjade valdkonda kuuluv teos, kus sada inimest võtavad osa veidratest katsetest ja eksperimentidest. Inimkatsete loomus tundub olevat pigem lapsikumate vallast ning sarja arvustused jäävad pigem keskpärasteks. Küll aga saab praegusel karantiinrežiimil meenutada, milline nägi välja maailm siis, kui sada inimest võisid ühes kohas korraga (ja üksteisele veel niivõrd lähedal) viibida.


3. „Love is Blind“

Esikolmiku madalamail astmel seisab samuti tõsielusarjade žanrisse kuuluv „Love is Blind“, mida oleme viimaste nädalate jooksul jõudnud soovitada juba korduvalt. Pimekohtingud peavad päädima kihlusega ning lõpuks ka pulmaga. Kuna aega selleks vaid tühised nädalad, saame olla ilmselgelt olla tunnistajaks ka meeliülendavale draamale!


2. „Dare Me“

Hõbedane positsioon kuulub noortesarja „Dare Me“ teisele hooajale. Krimimüsteerium keskendub tantsutüdrukule, kes haub enda endistele klikikaaslastele verist kättemaksu.


1. „The Platform“

Populaarseim viis, kuidas Maarjamaal Netflixi-nädalat alustatakse, on äärmiselt sünge Hispaania fantaasiapõneviku vaatamine. „The Platform“ räägib loo tuleviku vertikaalsest vanglast, kus ülemise korruse elanikud elavad kui kuningad ning mida allapoole minna, seda suurem on näljakriis. Võitlus ellujäämise nimel on ränk, vägivaldne ning paneb imestama, et miks inimesed kriisiajal selliseid asju vaatavad!