Harvey WeinsteinFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
23. märts 2020, 09:42

Harvey Weinsteinil ja Plácido Domingol tuvastati koroonaviirus

Mitme meediaväljaande teatel andis vägistamise eest 23 aastaks türmi mõistetud Harvey Weinstein vanglas positiivse koroonaviirusproovi. Nakatunud on ka ooperilegend Plácido Domingo, keda suur hulk endisi alluvaid süüdistab seksuaalses ahistamises.

Ajakirja People teatel kinnitasid USA võimud eile nii Deadline.comile kui ka New York Postile, et häbistatud tipp-produtsendil on koroonaviirus. Ent Weinsteini esindaja Juda Engelmayer väitis, et tema ei tea oma kliendi nakatumisest midagi. 

Uudis Weinsteini nakatumisest tuli mõni päev pärast seda, kui ta viidi New Yorgi Rikers Islandi türmist üle Wende Correctional Facility nimelisse kinnisesse vanglasse. Väidetavalt hoitakse seksuaalkurjategijat isolatsioonis. Ilmselt oli äsja 68aastaseks saanud Weinstein juba eelmises türmis Covid-19-positiivne. Enne üleviimist oli ta mitu korda viibinud New Yorgi haiglas, kus talle veebruaris paigaldati südamestent ning kui tal hiljem raviti kõrgvererõhku. 

Ka hispaania ooperikuulsus Plácido Domingo on koroonasse nakatunud. "Pean oma moraalseks kohustuseks teatada, et mu koroonaviiruse analüüs on positiivne," kirjutas 79aastane laulja Facebookis. Analüüsi otsustas ta teha pärast seda, kui teda olid tabanud palavik ja köha. Domingo on koos perega karantiini tõmbunud. 

Ooperilegendi seksiskandaal vallandus mullu augustis, kui Associated Press kirjutas, et mitmed lauljannad süüdistavad Domingot seksuaalses ahistamises. Nüüdseks on vähemalt 20 naist väitnud, et ooperikorüfee on neid vägisi suudelnud või käperdanud. Mitmed on kinnitanud, et laulja lähenemiskatsete tõrjumine kahjustas nende karjääri. Kuigi Domingo on süüdistusi kategooriliselt tõrjunud, on maailma juhtivad ooperimajad temaga koostöö katkestanud.