Hans H. LuikFoto: Tiit Tamme
Inimesed
21. märts 2020, 17:45

Hans H. Luik: Priidul oli alati lapselik naeratus varuks

"Priit Leitost kuulsin esimest korda 25 aastat tagasi, kui ta Tartu majandusüliõpilasena hakkas kirjutama artikleid oma isa Toomase juhitud ajalehte Eesti Sõnumid," meenutab meediaärimees Hans H. Luik lahkunud Priit Leitot. 

"Hiljem palkasime Priidu tööle Õhtulehe ja ka Ekspress Grupi juhatajaks. Tal oli alati lapselik naeratus varuks ja ta korraldas meile Ekspressi maja kuuendal korrusel üllatusi - näiteks tõi hommikul lauale enda poolt Tallinna lahel päikesetõusu ajal püütud siiakala, millele oli jõudnud marinaadi peale teha.

Mõtlemine oli Priidul kiire. Ükskord Riias väga tähtsate TV-juhtidega läbirääkimisel paluti Priidul istuda esmalt laua taha, mida katsid kullast malendid. Et las eesti külaline näitab, mida oskab. Priit noppis võõrustaja laua kiirelt malenditest puhtaks, sest ta oli kõrge järgu malemeister.

Ka meediat juhtides kannustas teda võidujanu, seepärast tormas ta kohe lepingusse, kui Ekspress Grupile pakuti müügiks Delfit, sest "siis paneme lugejaturule kopa peale". Nii läkski. Mulle ei mahu pähe, et pean nüüd telefonist kustutama mõlema Leito numbrid, kellega oleme Eesti ajakirjandust teinud."