Marko MatvereFoto: Stanislav Moškov
Tele
20. märts 2020, 20:09

Marko Matvere: venelased on Georg Otsa järele tänaseni paduhullud

21. märtsil on Georg Otsa 100. sünniaastapäev. Marko Matvere, kes on ka ise väga palju tema laule laulnud, tõdeb, et kui Ots elaks tänasel päeval, võiks temast maailmakuulus laulja saada.

„Mulle meeldib, et saan Georg Otsa puhul tema sõnadest ja laulu mõttest aru. Laul algab sõnadest ja muusika ning arranžeering võimendab mõtet, mille poeet on lauluteksti sisse kirjutanud. Interpreet nagu Georg Ots esitab seda ja see jõuab tänu tema suurepärasele intonatsioonile minu hinge sügavamasse soppi,“ räägib Matvere „Ringvaates“. „See on artistlikkus. Seda saab õppida, aga mõndadel on selline anne varakult välja arenenud, nad suudavad kõneleda ilma parasiitsõnadeta ja moodustada lauseid, mis on ilusad ja vaimukad ning kui sa temaga vestled, siis kuulad, silmad pärani, ja suu vajub lahti,“ lisab ta.

„Venelased on tema järele tänaseni paduhullud. Kunagi mängisin filmis, mis rääkis Georg Otsast, ja seal oli mu partneriks näitlejanna Moskvast. Tema oli täiesti veendunud, et Otsa kodune keel oli vene keel. Neile ei jõua pähe, et me oleme teine rahvas,“ meenutab Marko.