Printsess Birgitta koos oma vennapoja prints Carl Philipiga. Foto: STELLA Pictures/VIDA PRESS
Inimesed
21. märts 2020, 11:00

Rootsi kuninga õde kurdab, et koduses karantiinis on üüratult igav

Kuningas Carl XVI Gustafi vanem õde printsess Birgitta (83) elab juba aastakümneid Hispaanias Mallorcal ning on tuntud oma krõbeda päevituse poolest. Lapsed on vanaproua pärast mures, sest tal on seljataga südamehädad, kuid koduses karantiinis istuv printsess nuriseb nüristumise üle.

Printsess on nagu teised Hispaania elanikud kodusesse karantiini määratud, kuid seltskondliku suhtluse ja golfimänguga harjunud vanaproua kurdab igavust. "Mul on üüratult igav," vahendab Iltalehti printsess Brigitta sõnu väljaandele Svensk Damtidning. "Istun siin nelja seina vahel ja joon kohvi. Tohime õues käia ainult toidupoodi või apteeki minekuks. Muidu peame toas püsima."

Birgitta ütleb end igatsevat ennekõike golfi. "Tunnen sellest tõsiselt puudust."

Birgitta ja tema kadunud abikaasa prints Johann Georgi kolm last elavad Münchenis. Kuna ema kuulub koroona riskigruppi ning oli liiatigi kaks kuud tagasi südame pärast haiglas, muretsevad lapsed tema pärast väga. "Aga ma tunnen end praegu väga hästi," kinnitab printsess. "Lapsed aina räägivad, et kuulun riskirühma. Aga ma ei taha seda juttu kuulda."

Printsess mõistab, et koroonaolukord on tõsine. Õnneks pole ta muretsejat tüüpi. "Olen loomult positiivne inimene ja usun, et seljatame selle tormi."