Foto: Andra Nõlvak
Kultuur
20. märts 2020, 11:20

LUGEMISSOOVITUS | Lily Alleni autobiograafia avab särava muusikamaailma valusad tagamaad

Lily Alleni autobiograafia „Täpselt minu mõtted“ (Tänapäev, 2018) on aus, siiras, ehe ja samas valus lugu. Aga see kõik on päris ja see tõsiasi teeb selle teose eriti valusaks.

Noor naisartist pidi ennast kehtestama, kuid enne seda pidi ta saama vastu pükse, et kasvatada sisemist tugevust ja õppida. Muusikamaailm ei ole nii lilleline ja roosiline, kui kuulajale lava ees tundub. Artistil, kes teenib meeletult, ei pruugi endal alati palju raha olla, sest mänedžer võtab oma osa ja laulja ise võib kätte saada vaid pisku. Selles maailmas on ka ahvatlused ja sõltuvused. Usaldamatus. Üksindus.

Lisaks eraelulised juhtumised, sealhulgas Alleni väga aus ja valus ülestunnistus lapse kaotusest ja sellega toimetulekust. Emaks olemise rõõmud ja valud.

Sassis ja segased suhted, mille klaarimine avalikkuse silme all ei ole kõige kergem väljakutse. Ja selle kõige juures tuleb teha head nägu, sest nii sinult oodatakse. Ja kui sa murdud, näitavad kõik näpuga.

Ausad ülestunnistused sõltuvustest. Tagamaad, kuidas mingid laulud on sündinud ja mida need tegelikult tähendavad.

See on ka raamat hirmust, sest kui su magamistoas on ühel hetkel mees, kes on sind pikalt jälitanud, kukub su maailm hetkega kokku.

Kui sa Alleni loominguga tuttav ei ole, võta seda lihtsalt kui ühe hinge valusat lugu inimeseks kasvamisest. Ja karastusest.