Orelipoiss ehk Jaan PehkFoto: Tiit Tamme
Inimesed
19. märts 2020, 20:51

Orelipoiss virtuaalkontserdist: kuulsin, et kommentaariumis oli väga lõbusat juttu aetud

Orelipoiss ehk Jaan Pehk andis kolmapäeval Facebooki vahendusel kontserdi, mida kõik soovijad kuulata said. “Kontsert läks mõnusalt ja koduselt. Tunne oli hea,” rõõmustab Pehk. Otseülekannet jälgis kõige rohkem korraga 3900 inimest ja praeguseks hetkeks on vaatamiste arv veidi alla 100 000.

 “Mulle tundus, et inimestel oli seda mugav kodust vaadata ja ka minul oli seda mugav kodust teha. Kõige tähtsam oli, et tehniline pool vastu peaks ja alt ei veaks,” kirjeldab Orelipoiss. Samas oli laulja sõnul tunda kerget esinemispalavikku, sest live-ülekandes oli terve aja näha vaatajate arv. “Kui vaatajate number jõudis juba 3000 inimeseni, hakkasin mõtlema, et seda on ikka väga palju.”

Kontserdi võib lugeda tõesti õnnestunuks kui ka president Kersti Kaljulaid seda otseülekandes jälgis. Kaljulaid jagas kontserdi kommentaariumis pilti, et naudib kontserti väga ja kirjutas pildi juurde: “Aitäh, Jaan, sain lõpuks artistiga ühele pildile ka. Ja isegi soovilugu tuli koju kätte!” Orelipoiss räägib, et see oli väga meeldiv ja suur au, et riigipea üheskoos teistega kontserti nautis.

Jaan ütleb, et ettevõtmine oli suhteliselt spontaanne. “Arutasime elukaaslasega seda umbes kaks päeva, tegime sotsiaalmeedias üleskutse, mida inimesed ootamatult kiiresti jagama hakkasid. Ma ei ole ise veel kontserti üle vaadanud, aga ilmselt tuleb seda teha, sest kommentaariumis oli väga lõbusat juttu aetud.”

Kontserdile sai osta ka pileteid, hinnad algasid 1,23 eurost (nimega „üks kaks kolm“) ja kõige rohkem võis toetada 17 euro ja 30sendiga (nimega „seitseteist tuul ja torm“). “Ma mõtlesin, et need hinnad võiks olla pigem lõbusad ja lustlikud. Inimene sai ise valida, millise summaga toetab, sest see oli rangelt vabatahtlik. On tore, et leidus inimesi, kes sellise toetamisaktsiooni ette võtsid.“

Jaan Pehk mainib, et taolisi kontserte tuleb kindlasti veel. “Mõtted on töös, aga need hõikan välja, kui asjad on 100% kindlad.”