Reese WitherspoonFoto: AFF/PA Images/Scanpix
Inimesed
18. märts 2020, 12:12

Reese Witherspooni õudused lapsnäitlejana: „Mind rünnati ja ahistati.“

Hollywoodi superstaar Reese Witherspoon räägib ajakirja Vanity Fair kaaneloos  raskustest, mis teda karjääri algul tabasid. Esmakordselt tunnistab endine lapstäht, et temagi pidi seksuaalset ahistamist taluma.

Kui Witherspooni intervjueerinud menukirjanik Ann Patchett küsis, kas Reese'i meelest on ohtlik lapsnäitleja olla, ei mõistnud too esmalt, mida selle küsimusega mõeldakse. "Ah soo. Minuga juhtus halbu asju," tunnistas Witherspoon. "Mind rünnati, ahistati. See polnud üksikjuhtum. Hiljuti küsis üks ajakirjanik minult selle kohta. Ta ütles: "Miks te siis sellest varem ei rääkinud?" Ja mulle tundus: huvitav, sa räägid inimesega, kes on midagi sellist üle elanud, ja kritiseerid siis seda, kuidas ta sellest rääkda on otsustanud. Inimene räägib oma loo siis, kui ta on selleks valmis."

Reese toonitab, et tema lapsepõlves oli filmitööstus hoopis teistsugune. "25 aastat tagasi, kui see minuga juhtus, ei toimunud avalikku arveteõiendamist. Kusagil polnud sellest rääkida. Sotsiaalmeedia on loonud inimestele uue väljendusmooduse, mida minul polnud. See on suur ja arvukas jõud."