Puuluup TMW-lFoto: Robin Roots
Üritused
17. märts 2020, 18:37

Tallinn Music Weeki uuele toimumisajale on kinnitatud 88% artistidest

Tänaseks on märtsist augustisse lükatud uue muusika ja linnakultuuri festivalile Tallinn Music Week (TMW) kinnitatud 140 artisti ehk 88% varem väljakuulutatuist. Uue esinejana on programmi lisandunud tuntud Rootsi folkartist Sara Parkman.TMW 2020 raames 27.–29. augustil peamiselt Telliskivi Loomelinnakusse ja Noblessneri sadamalinnakusse koonduvas muusikaprogrammis esinevad nii kogu maailma põnevaimad tulevikutegijad kui ka juba tuntud muusikud meilt ja mujalt. Kuulsamate välisesinejate seas on näiteks USA rokkbänd A Place To Bury Strangers, Rootsi-USA helikunstnik Kali Malone, Saksa nüüdismuusik Kai Schumacher, Soome avangardi täht Tapani Rinne ja Venemaa artpunk-grupp Shortparis. Uue välisesinejana on programmi lisandunud Rootsi viimaste aastate huvitavamaid ja hinnatumaid folkartiste Sara Parkman, kes on muu hulgas koostööd teinud kuulsate kaasmaalastega nagu Fever Ray ja Bob Hund.

Ligi 70 Eesti artisti seas on nii meie folgi tuntuimad nimed Trad.Attack! ja Puuluup, džässmuusik Kadri Voorand, kammerkoor Collegium Musicale, lauljad-laulukirjutajad Anett ja Anna Kaneelina, avangard-popi esindajad Kreatiivmootor ja Mart Avi, elektroonikaprodutsent Nikolajev, r’n’b artist Yasmyn, soul'i staar Rita Ray kui ka uue põlvkonna träpi tegija Manna.

Kõik festivali partnerid, programmi kuraatorid ja toimumispaigad panustavad seoses koroonaviirusest tingitud riskide ja piirangute tõttu märtsist augustisse lükatud festivali korraldusse, säilitades suures osas ka märtsiks plaanitud sisu. Hetkel tegeletakse muuhulgas võrdväärsete asenduste leidmisega artistide ja konverentsi esinejate asemele, kes augustis toimuval festivalil osaleda ei saa.  

“Oleme tulemusega väga rahul,” rõõmustab TMW muusikaprogrammi ja produktsiooni juht Roman Demchenko. “Otsustades lükata festival augustisse, ei julgenud me loota, et õnnestub säilitada peaaegu 90% programmist, aga tulemus näitab, et TMW on nii kodumaiste kui ka välisartistide jaoks tõesti oluline.”

Tänades artiste, kaaskorraldajaid ja toimumispaiku, kes suhtusid mõistvalt TMW edasilükkamisse, kutsub Demchenko ka TMW külastajaid festivali toimumisse panustama: “Soovitame võimaluse korral eelmüügist ostetud pileteid ja passe mitte tagasi müüa ning ajal, mil kogu kultuurivaldkond on keerulises seisus, toetada sel moel mitte ainult meie festivali, vaid kogu valdkonna toimetulekut. Kõigil, kel festivalipassi veel ei ole, on just praegu hea hetk see soetada, et aidata meil kenasti augustisse jõuda. TMW saab olema vägev ja oleme elevil võimalusest korraldada seda suurt muusikapidu suve lõpus!"

TMW 2020 kavas on ka konverents EKAs, avalikud vestlused, kunstiprogramm, muusikateemalised töötoad lastele, ekskursioonid Lasnamäel ja festivali lõpetav eriprogramm Paldiski pühapäev. Festivali lõplik muusikaprogramm ja enamik konverentsil kõnelejaid ning linnafestivali programmist kuulutatakse välja 31. märtsil.

Kõik enne TMW 2020 edasilükkamise avalikustamist eelmüügist ostetud festivalipassid, konverentsi ja festivali ühispassid ning üksikpiletid kehtivad TMW uutel kuupäevadel augustis. Kontsertide üksikpiletid kehtivad samadel nädalapäevadel (N, R, L) valdavalt samades toumumispaikades.

TMW kutsub üles külastajaid mõistvale suhtumisele, soovitades võimaluse korral enne festivali edasilükkamise teadet eelmüügist ostetud pileteid ja passe mitte tagasi müüa. Tekkinud olukorras on terve muusikasektor erakordse majandusliku surve all, mistõttu  pakub festival võimalust vahetada konkreetse TMW kontserdiõhtu pilet soovi korral teise TMW ürituse pileti vastu ning festivalipass kinkekaardi vastu, mis kehtib 2021. aasta festivalil või TMWi korraldava ettevõtte Shiftworks teistel üritustel. Täpsemad tagastamise ja vahetuse juhtnöörid avalikustatakse 31. märtsil.

TMW 2020 muusikafestivali pass hinnaga 65 eurot, konverentsi ja festivali ühispass hinnaga 175 eurot ning konverentsipass hinnaga 150 eurot on müügil festivali veebipoes. TMW veebipoes on müügil ka 500 eurot maksev toetajapass neile, kes soovivad festivali ja ühtlasi kogu Eesti muusikatööstuse arengut toetada rahalise panusega. Telia klientidele kehtib TMW passide ja piletite ostmisel eelmüügist 20% hinnasoodustus tavahinnast. Lisainfo: tmw.ee/et/piletid-ja-passid.

TMW 2020 festivalipass hinnaga 65 eurot on müügil ka Piletilevis. Alates 31. märtsist tulevad Piletilevisse taas müüki ka muusikaürituste üksikpiletid.