Eestlaste tänavune eurolaulik Uku Suviste. Foto: Martin Ahven
Saund
17. märts 2020, 16:44

Eurovision lükkub kuu võrra edasi? „Postkaartidele“ tõmmatakse kriips peale?

Täna hommikul peetud Eurovisioni referentsgrupi koosolekul selgus ilmselt mõnigi asjaolu tänavuse lauluvõistluse kohta, mida avalikkus veel ei tea. Ent käivad jutud, et Rotterdami Eurovision võidakse koroonaviiruse tõttu kuu võrra edasi lükata.

Sellest kõlakast kirjutas Wiwibloggsi teatel blog HOD45, mida väidetavalt peab ühe riigi Eurovisioni-delegatsiooni insaider. HOD45 andmeil on kavas lükata Eurovision edasi kuu või kuue nädala võrra. Nii toimuks finaal 6., 13. või 20. juunil.

Wiwibloggsi teatel on üsna kindel see, et tänavu jäävad filmimata nn postkaardid, mis on 2013. aastast peale artiste tutvustanud. Tavaliselt on tutvustusvideod vändatud Eurovisioni korraldajariigis, kuigi aeg-ajalt on ka eurolaulikutel endi kodumaal. Rotterdami Eurovisioniks oli plaan filmida kõik klipid Hollandis. kuid nüüd on sellest taganenud juba vähemalt kaks riiki: Iisrael ja Leedu. Koroonaviiruse leviku tõttu suletud riigipiirid ja üldkarantiinid muudavad algse plaani teostumise järjest ebatõenäolisemaks, märgib Wiwibloggs. Filmivõtted olevat tühistatud.