Täna õhtul saavad Saksa "Big Brotheri" võistlejad teada, mis välismaailmas toimub. Foto: @bigbrother.sat1/Instagram
Tele
17. märts 2020, 14:46

Uudist on täiendatud!

TOTAALNE ISOLATSIOON: Saksa reality „Big Brother“ osalejail pole koroonakaosest aimugi

Saksamaal Kölnis on maja, mille asukail pole maailma haaranud koroonaviirusest aimugi. Need 14 meest-naist võistlevad tõsielusarjas „Big Brother“ ning on välismaailmast täielikult ära lõigatud. Uudis tõsisest haigusest raputas osalejaid ning pani neid oma lähedaste pärast muretsema.

The Guardiani teatel on suurem osa telekanali SAT.1 menusarja osalejatest olnud isolatsioonis 6. veebruarist saadik, mil võistlus üle viie aasta taas eetrisse toodi. Toona laekus Hiinast Wuhanist esimesi uudiseid uue viiruse kohta. „Big Brotheri“ seltskond on välismaailmast infot saanud ainult korra – 6. märtsil, kui majja toodi elama veel neli võistlejat. Kolm päeva hiljem teatas Saksamaa oma esimesest koroonaohvrist. 

 
 
 
View this post on Instagram

Es wird feucht, aber nicht nur fröhlich: Heute gibt's Tränen, Schweiß & Alkohol bei #BigBrother2020 💦 19:00 Uhr in SAT.1!

A post shared by Big Brother Sat.1 (@bigbrother.sat1) on

Saate produtsent kaitses intervjuus väljaandele Süddeutsche Zeitung otsust võistlejaid teadmatuses hoida. Tema sõnul tehakse erandeid vaid teatud puhkudel, näiteks mõne pereliikme raske haiguse puhul. Saate tegijad väitsid, et on „Big Brotheri“ elanike kaitsmiseks juurutanud „erilisi hügieenimeetmeid“, ent milliseid täpselt, seda ei selgitatud. 

 
 
 
View this post on Instagram

Fasten, Feten und Völlerei bei #BigBrother2020 💙 Heute um 19:00 Uhr in SAT.1

A post shared by Big Brother Sat.1 (@bigbrother.sat1) on

Sotsiaalmeedias tõsteti siiski kära ning telekanal kuulutas välja, et täna, teisipäeva õhtul kl 19 jõuab eetrisse erakorraline live-episood, kus majaelanikele maailma haaranud kriisist teatatakse. Asukad saavad oma sugulastelt videosõnumeid ning ühtlasi võivad esitada küsimusi välismaailmas valitseva olukorra kohta.

Samamoodi elavad praegu teadmatuses Brasiilia ja Kanada „Big Brotheri“ võistlejad, märgib Briti leht. Esimesed kolisid majja sisse juba jaanuaris, teised 4. märtsil. Kanadas on näidatud klippi võistlejate hämmingust teise osaleja lahkumisel 14. märtsil: „Big Brotheri“ maja ümber polnud publikut. Esimese osaleja lahkumisel viis päeva pärast reality algust oli rahvasumma käratsemine olnud maja sisse kuulda.

„Minu emal on kopsuhaigus!“

Teisipäeva õhtul teatasidki saatejuhid osalejatele, mis ülejäänud maailmas tegelikult toimub. Kohapeal oli arst, kes selgitas viiruse sümptomeid ja levikut, osalejad said näha klippe uudistelõikudest.

Osalejad olid kuuldust šokis. Neiu nimega Michelle puhkes nutma: „Minu ema on 55aastane ja tal on kopsuhaigus! Ma olen nüüd küll hirmul.“ Michelle töötab ise vanadekodus hooldusõena ning ta tundis kohe huvi, mismoodi vanainimesi viiruse eest kaitstakse. Tema rahustamiseks selgitas külalisarst, et mõnes vanadekodus ei tohi lähedased üldse käia, teistes on külastatavust piiratud.

Saate lõpus said osalejad kuulata sõnumeid oma sõpradelt ja pereliikmetelt. Sõnum oli ühtne: püsige seal, kus olete, saates on teil tervise mõttes kõige ohutum.

Ka Kanada saate osalejad said koroonaviirusest teada, nendega vestles samuti arst, kes kinnitas, et nemad ise ja nende pereliikmed on kõik terved. Kuigi saate tegijad andsid seltskonnale võimaluse lahkuda, otsustasid nemadki, et kõige targem on saate turvalisse isolatsiooni jääda.