Merylin NauFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
16. märts 2020, 17:55

„Rannamaja“-Merylin naasis Ameerikast: mul ei olnud paanikat, teadsin, et saan koju tagasi

Koroonaviiruse levikuga seoses soovitatakse välismaal viibivatel eestlastel kiirelt koju naasta, nende hulgas võttis reisi kodumaale ette ka “Rannamajas” tuntust kogunud Merylin Nau, kes viibis pikalt USAs. Merylin räägib, et Eestisse tagasitulek ei olnud raskendatud ja kõik läks hästi. “Kuna piirid pannakse teadmata ajaks kinni, otsustasin riske maandada ja koju tulla,” räägib ta. 

“Ma helistasin laupäeval välisministeeriumisse, kes oskasid olukorrast infot jagada. Mulle öeldi, et kui tuled nädala alguses, siis ei tohiks probleemi olla. Samas hetkel liigub kõik nii kiiresti, kunagi ei tea, mis võib juhtuda,” kirjeldab Merylin. “Kuna AirBaltic ei ole veel oma lende tühistanud, siis mul ei olnud paanikat. Teadsin, et saan koju tagasi.” 

Merylin lisab, et lennujaamas ei olnud nii palju rahvast kui tavaliselt ja inimesed hoidsid teineteisest pigem eemale. “Eesti lennujaamas oli vaja täita leht, kus pidi kirjutama, mis riigist ja miks tullakse. Seejärel mõõdeti kehatemperatuuri.” Tõsielustaar kiidab, et Eesti lennujaamas olid igal pool olemas desinfitseerimisvahendid ning ütleb, et mujal ta neid ei näinud. 

Ameerikas oli Merylin põhiliselt puhkamas, kuid sellele ajale olid planeeritud ka mõned projektid. “Need kahjuks lükkusid viiruse tõttu edasi või jäeti ära. Seega võib öelda, et plaanid läksid luhta,” kurvastab naine. Küsimusele, mis olukord Ameerikas valitseb, vastab ta: “Suurlinnades on olukord päris hull. New Yorgis, nagu ka Eestis, on kõik suletud ja ega kuhugi minna ei saa, ka poed on üldjuhul pooltühjad. Väiksemates linnades on olukord parem, aga see võib kiiresti muutuda.” 

Merylin on kindel, et inimesed peaksid jälgima terviseameti poolt antud juhtnööre ja kõik võiksid võtta seda tõsiselt. "Seda kiiremini olukord laheneb," lisab ta.