Carl XVI Gustaf ja kroonprintsess Victoria mullu oktoobris Jaapani keisri Naruhito troonitseremooniale saabumas. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
16. märts 2020, 16:32

Rootsi kuningas ja kroonprintsess langetasid koroona tõttu erakordse otsuse

Koroonaviiruse levik on sundinud Rootsi kuningakoda erakordsetele meetmetele: õukond andis teada, et monarh ja kroonprintsess Victoria ei tööta enam üheskoos.

Rootsi õukond teatas, et Carl XVI Gustaf ja kroonprintsess Victoria töötavad kuningliku pere kaitsmiseks edaspidi eraldi. Selle erakordse meetmega püütakse ennetada koroonaviiruse levikut ning kanda hoolt, et Rootsi riigil oleks  igal juhul valitseja, juhtugu mis tahes.

Rootsi kuningakoja pressiesindaja Margareta Thorgren teatas ajakirja Svensk Damtidgning teatel, et õukond järgib alati mitmesuguseid turvameetmeid. "Näiteks ei lenda kuningas ja kroonprintsess kunagi lennukiga koos. Nüüdse olukorra riske arvesse võttes tuleb kasuks, et nad ametikohustusi koos ei täida. Lõppude lõpuks on tegu Rootsi valitseja ja tulevase valitsejaga."

Õukond ei täpsustanud, kas monarh ja troonipärija võivad vabal ajal läbi käia, kuid Rootsi meedia peab kõige tõenäolisemaks, et kuningas ja kroonprintsess ei tohi praegu üldse kohtuda.