Karl-Erik TaukarFoto: Indrek Kasesalu
Inimesed
16. märts 2020, 13:54

Karl-Erik Taukar: muusik paneb leiva lauale ikkagi siis, kui ta on laval (1)

„Tuleb lähtuda riiklikest käskudest. Kalender on tühi ja oleme kodus. Mina olen viiendat päeva kodukarantiinis ja tean, et suurem osa meie meeskonnast ja bändiliikmetest teevad sama – kes käib paari sõbraga rabarajal ja kes on täiesti kodus. Suhtume asjasse võimalikult vastutustundlikult,“ räägib Karl-Erik Taukar.

Taukar räägib „Vikerhommikus“, et tal on praeguse eriolukorra tõttu tühistada tulnud 10–15 esinemist. „Seda siis, kui mõelda 1. maini. Ma pole seda veel nii drastiliselt võtnud ja olen lähtunud sellest, mis on praegune kehtiv eriolukord.“

Et kohalikke muusikuid veidikenegi aidata, on mõned raadiojaamad otsustanud rohkem Eesti muusikat mängida. „Oleks väga ülbe öelda, et see pole mitte midagi. Mul on väga hea meel, et te seda teete. Mõni teine jaam on veel öelnud, et nad seda teevad. Tõsi on, et kui vaatame samal ajal kaalukaussi, on see pigem sinnapoole, et muusik paneb leiva lauale siis, kui on laval, mängib pilli ja laulab rahvale, kes on tulnud teda vaatama,“ räägib muusik.

„Olen raha mõttes lihtne poiss, et kardan üldiselt püsikulusid. Arvan, et vähemalt poole aasta jooksul ma oma elupaigast lahkuma ei pea,“ sõnab Taukar, et tal on üht-teist ka mustadeks päevadeks kõrvale pandud ja saab hakkama ka siis, kui suviseid kontserte tühistada tuleks.