Susan LuitsaluFoto: ALAR TRUU
Inimesed
16. märts 2020, 10:26

Susan Luitsalu selgitab ostuhullust: pelmeenid tuleb eraldi varuda, mitte ei tule külmikuga kaasa

Susan Luitsalu tutvustab Facebookis meestele kokanduse ABC-d, sest neid, kes ise toidupoes ei käi ja söögitegemisest midagi ei tea, on vallanud paanika, et inimesed ostavad koju liiga palju süüa. Selle tõttu otsustas ta nendega  tarkuseteri jagada.

"Mehi, kes muidu ise toidupoes eriti ei käi ja söögi tegemisest kottigi ei tea, on vallanud paanika, et inimestel on paanika, et on vaja liiga palju süüa osta. Mu feed'is on sel teemal lähi-scroll'imisel neli erineva meesterahva postitust hüsteeriast kuni kaaskodanike manitsemiseni ja kui viitsiks FB läbi lugeda, oleks ilmselt rohkemgi veel.
Nüüd siit teile väikesed life hack'id, kallid mu-naine-teeb-süüa / mul-pole-naist-ma-söön-väljas mehed.
1. Samades kogustes toitu ostavad inimesed ka enne puhkuseid. Kui sa ei saa, taha, ega viitsi iga päev poes käia, siis sa varustad end piisava hulga toiduga.
2. Paljud, kellel on mõnusad maakodud, kasutavadki hetkel ära olukorda, kus kodukontori saab rajada ka suvilasse. Olukord ja meeleolu on pigem puhkuse-eelne kui paaniline. Toidu ilmselgelt võtad kaasa, sest külapoodide valik on kesine. Meie küla listi tuli isegi teade, et kuna pood pole talveperioodil suvitajatega arvestanud, siis suvitajad tulgu oma toiduga, muidu saab kaup otsa ja püsielanikel on ebamugav.
3. Kaheks nädalaks on vaja neljaliikmelisele perele jummalast palju süüa.
4. Kui sa kasutad ühe muna, tuleb nanoskoopiline omlett.
5. Munad säilivad sama kaua kui Ita Ever.
6. Üks teismeline, kes veedab päeva kodus, on võimeline 12h jooksul hingama sisse terve saia.
7. Kui selja pöörad, on tavaliselt kohe kadunud kolm banaani.
8. 1913. aastal leiutati esimene koduseks kasutuseks mõeldud sügavkülm. See on selline kapp, kuhu kavalad majandajad panevad asjad, mida nad tahavad kauem säilitada. K.a leiva ja saia. Sügavkülmast võetud sai käib rösterisse, mis on nagu selline väike grill, aga saia jaoks.
9. Kui sa oled sellist kappi varem näinud ja seal sees olid pelmeenid, siis need ei tule kapiga kaasa, vaid tuleb eraldi varuda.
10. Toidu raiskamise ja raha säästmise huvides teebki mõistlik inimene endale vähemalt nädala menüü ette, sest õhtuse hakklihakastme saab oma väk-ma-ei-söö-kaks-päeva-sama-asja mehe ja laste jaoks järgmiseks päevaks kapsahautiseks konverteerida. Ahjukana jääkidest saab järgmiseks lõunaks kana-riisi salati jne. Kui on pere, mitte üksikisik, siis on nädala toit paras hunnik.
11. Ja mis mõte on töölt eemal olemisel, kui sa iga päev käiksid poes? (Edit: tähendab, et sa ise ei käi, aga naise lükkad igal õhtul batsillipesasse)

PS. Lapsed ei söö praegu koolides-lasteaedades seega on igatepidi koju rohkem toitu vaja."