Mart NormetFoto: Daisy Lappard
Üritused
16. märts 2020, 09:25

Mart Normet: olen väga kahtleval seisukohal, et Eurovision standardsel viisil toimub

„Eesti laulu“ endine peaprodutsent Mart Normet ei usu, et Eurovision sel aastal tavapärasel kujul toimub.

„Eurovision on maikuu keskel. Eestis on eriolukord maikuu alguseni. Paljudes teistes riikides väga sarnaselt, sest Euroopa on ikkagi üks nii viiruse leviku kui kõige muu mõttes. Ma olen väga kahtleval seisukohal, et Eurovision sellisel standardsel viisil toimub,“ räägib Normet „Vikerhommikus“. „See tähendaks, et sinna lendab kohale üle kümne tuhande inimese, kes on mitu nädalat ninapidi koos. Seal on suured publikuga läbimängud ja proovid pluss kolm suurt sõud. Mina hetkel ei usu, et see toimub,“ lausub ta.

„Suured sündmused ja võistlused, kaasa arvatud Eurovision, ei toimu ainult välja kuulutatud kuupäevadel, sinna eelneb kuu aega tööd kohapeal, kus on inimesed ninapidi koos,“ lisab Normet.

Rotterdami turismiameti esindaja Said Kasmi kinnitas eelmisel nädalal, et ehkki Madalmaadel keelati äsja koroonapandeemia tõttu enam kui 100 inimesega rahvakogunemised, jätkuvad Eurovisioni ettevalmistused plaanipäraselt. Lauluvõistluse saatuse kohta pole otsuseid langetatud.

„Usun, et aprilli keskel peaks toimuma olukorra ülevaatus. Nii et meil on endiselt tublisti aega,“ vahendab Eurovision World Kasmi sõnu. Aprilli esimesel nädalal algab Rotterdamis Ahoy Arenal lava ehitamine. Rotterdami linnapea Ahmed Aboutaleb on öelnud, et otsus, kas lauluvõistlus toimub või ei, tuleb langetada enne lava ehitamise algust.