Juutuuber Artur Rehi Foto: Erakogu
Inimesed
15. märts 2020, 23:37

VIDEO | Enim jälgitav eesti juutuuber Artur Rehi pälvis ihaldatava auhinna: „Tunne on võimas!“

Eesti juutuuber Artur Rehi pälvis Youtube'ilt ihaldusväärse Silver Play Buttoni. Selle auhinnaga tunnustab Youtube suunamudijaid, kelle kanalil on üle 100 000 tellija. Kuid selle auhinna saamiseks ei piisa vaid tellijate hulgast, vaja on ka midagi muud!

Vaata videot!

„Tunne on võimas! Alustasin oma Youtube'i kanaliga 2012. aastal, olin siis 15. Olen korduvalt jõudnud tupikteedele, teinud käiguvahetust, muutnud kanali sisu, kuni leidsin oma tee,“ rõõmustab Artur.

Youtube analüüsib põhjalikult rohkem kui 100 000 tellijaga kanaleid ning otsustab individuaalselt, kellele anda Silver Play Button. Eestis on (kontrollimata andmetel) tunnustatud sellega kahte juutuuberit, kelleks on Andrei Zevakin (kanal Zeva) ja Artur Rehi.

Avalikkusele on teadmata, et nii Zevakin kui ka Rehi on sündinud ja üles kasvanud väikelinnas Jõgeval, käinud üheksa aastat samas koolis ning isegi samas klassis Jõgeva põhikoolis.

Koos käidi seitse aastat ka kohalikus muusikakoolis, kus Andrei õppis klaverit ja Artur akordionit. Artur alustas oma kanaliga 2012. aastal, kui poisid olid 15aastased. Andrei osales esimese kahe aasta jooksul väga paljudes  Arturi kanali videotes ja filmis neist tollal umbes pooled. 

Artur Rehi on suurima jälgijaskonnaga eesti juutuuber

Rehi kanali tellijate arv ületab 171 000. Täpselt nii suur on ülemaailmne auditoorium, kelleni igal nädalal jõuavad Tartus filmitud ja monteeritud videod. Kanali tellijate arv on mitu aastat stabiilselt tõusnud.

Artur Rehi: „Olen oma vaatajaskonnaga kontaktis, see on lõbus ja meelelahutuslik mulle endale. Väga paljud kuulevad Eesti kohta esmakordselt ja tunnevad huvi. Teadvustan vaatajaile oma rahvust ja lugu ning uhkustunnet selle üle, aga kõike ikka väikse naljakiiksuga.“  

Võrdluseks: kanali  tellijate arv on Eesti tuntud juutuuberitel Maria Rannaväljal 40 100, Victoria Villigul 36 500 ning Hensugustal 49 200.

Artur Rehi postitab igal nädalal kolm videot

Videoid filmib Artur oma kodus Tartus. Tema ingliskeelse kanali sisu on meelelahutuslik käsitlus eesti ajaloost, poliitikast ja kultuurist.

2018. aastal lõpetas Artur ingliskeelse maailma vanima  filmikooli American Academy of Dramatic Arts Los Angeleses. Igal aastal karmi konkurssi läbides jõudis ta välja kolmanda aasta eliittruppi, kuhu valiti vaid 20 tudengit.  

2018 tõi Eesti Kaitseväe kutse noormehe Hollywoodist tagasi kodumaale oma kohust täitma. Isegi kaitseväes teenides leidis Artur võimaluse arendada oma kanalit. Praegu õpib ta Tartu ülikoolis ja kihlus hiljuti kohaliku tudengineiuga.