Tallinn Music WeekFoto: Robin Roots
Üritused
15. märts 2020, 14:30

Löö kaasa! Algatati üleskutse 2020 minutit Eesti kultuuri heaks (1)

Koroonapandeemia tõttu välja kuulutatud eriolukord on pannud kohalikud kultuurielu tegelased nõutusse olukorda. Et toimuvat kuidagigi leevendada, saab end kirja panna vabatahtlikuks ja panustada 2020 minutit kultuurisektori jalule aitamiseks.

Idee käis välja Vanalinna hariduskolleegiumi kitarriõpetaja ja Guitariumi juht Julia Reinman. "Sain täna tavapärasest oluliselt varem õhtule (tööd teha ei saa, ülikool pandi ka kinni), maandusin diivanile ja arvutasin kokku, milline on maailma tabanud pandeemia mõju Eesti kultuurile. Vastuseks sain üsna täpse “mõõtmatu pluss-miinus 1–100 miljonit”. Ilmselt saab iga tänulik kultuurisündmuse külastaja aru, kui palju tehakse tööd selleks, et miski nii väärtuslik publiku ette jõuaks, ning kui suur on kahju, mida ürituse korraldaja praeguses olukorras kannatab. Vääramatu jõud on julm ja laastav," kirjutab ta sotsiaalmeedias.

"Mul on ettepanek. Palun leia 2020 minutit ehk 33,66 tundi oma vaba aega, et anda oma panus kultuurisektori jalule aitamiseks. Mina näiteks võin mõnel sügisesse edasi lükatud festivalil 2020 minutit transat teha," ütleb ta.

Kui soovid anda ka oma panuse, täida ankeet SIIN!