Guido KangurFoto: Stanislav Moshkov
Tele
15. märts 2020, 10:37

VIDEO | Guido Kangur: kui ma poleks „Salmonite“ rolli vastu võtnud, oleksin praegu võib-olla „Õnne 13“ tegelane

„Kardan, et kui hakkaksime „Salmoneid“ nüüd vaatama, siis torkaksime selle ilusa õhupalli katki. Kuid olen mõnda vana osa vaadanud ja need on toredad. Isegi paremad, kui arvasin,“ räägib sarja looja Toomas Kirss.

Sarjas Vambolat mängiv Guido Kangur meenutab saates „Hommik Anuga“, et oleks äärepealt hoopis teises Eesti kodumaises sarjas kaasa teinud. „Mulle pakkus Tõnis Kask ka „Õnne 13“ rolli. Aga Toomas oli mulle juba „Salmonite“ rolli pakkunud ja ütlesin Kasele, et mul on ka see pakkumine. Ta ütles, et pean valima, sest kahes ma küll olla ei saa. Kui valik oleks läinud teisiti, oleksin praegu võib-olla „Õnne 13“ tegelane.“

„Salmonites“ oli ka väga palju product placement’i ehk sarjas näidati eri brände, kes siis tänu sellele reklaami said. „Olin sellega ise seotud, sest mul oli palju tuttavaid ärimehi. Ütlesin tihti Toomasele, et meil on jälle üks asi, mis oleks vaja sarja sisse panna. Aga saime sellega hakkama,“ meenutab Kangur.

„Mina mäletan ühte pöörast olukorda. Meil oli üks produtsent, kes pidi reklaamtooteid sebima. Olime Pirital ja seal oli üks plekist paat, millega Signe ja Vambola pidid merele minema. Esiteks reklaamisime paati, siis olid neil Stimoroli mütsid peas, siis toodi Martinit, et nad seda jooksid. Kui hakkasime paadiga ära sõitma, tuli jooksuga produtsent: „Oodake, oodake, Põltsamaa saatis kurgid!“,“ naerab Kirss.