Eha UrbsaluFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
14. märts 2020, 12:31

Viimasel minutil tagasi USAsse pääsenud Eha Urbsalu: lennureis oli ebameeldiv ja ärev

President Donald Trump teatas 11. märtsil, et keerab Ameerika Ühendriikide uksed koroonaviiruse leviku tõkestamiseks lukku ja seda esialgu kuuks ajaks – Schengeni ala riikidest alates reede ööst Ameerika Ühendriikidesse lennata ei saa. Viimasel minutil pääes New Yorki ka möödunud nädalal Eestit väisanud missikandidaat, modell, kehadublant ja laulja Eha Urbsalu.

"Pääsesin tõesti viimaste inimeste seas tagasi," rõõmustab just New Yorki jõudnud Eha. "Seekord polnud pikk lennureis üldse tore, kõik olid ärevil ja pahurad. Mina hoidsin terve lennureisi aja kindaid käes ja maski ees. Kuulsin ühelt venelannast reisikaaslaselt, et vene arstid soovitavad teha küüslauk tükkideks ja hommikul sooja veega alla neelata, mitte mingil juhul tükke närida. Pidi kõige paremini nakatumise vastu aitama," lisab optimistlik naine.

"Käisin täna ka poes, et mõningaid tarbekaupu ja toiduaineid hankida, kuid riiulid on tühjad."

"Samuti püütakse teatud tarbe- ja toidukaupade ostmist limiteerida. Küüslauku üldse pole, sest see tuleb Ameerikasse peamiselt Hiinast. Isegi Apple pani kõik oma poed kinni. Tahtsin minna oma sülearvutit uuendama, aga nüüd pole ka see võimalik."