SUUD PUHTAKS: Lähiajal sellist saatekülaliste hulka stuudios kindlasti ei näe. Pigem on kutsutud saatesse neli-viis külalist.Foto: Ilmar Saabas /Ekpress Meedia
Tele
13. märts 2020, 18:48

MIS SAAB PUBLIKUGA TELESAADETEST? Karmel Killandi: „Hetkel oleme saadetega graafikus. Kuigi ilma publikuta.“

„Saated, mille pärast meie toimetus ennekõike muretseb, on „Ringvaade“, „Hommik Anuga“ ja „Klassikatähed,“ tõdeb elamussaadete peatoimetaja Karmel Killandi.

„Saated, mille pärast meie toimetus ennekõike muretseb, on „Ringvaade“, „Hommik Anuga“ ja „Klassikatähed,“ tõdeb elamussaadete peatoimetaja Karmel Killandi.

 „Vaatame, et nendesse saadetesse tulevad inimesed oleksid hästi kontrollitud ja loodame, et nad on ise ka vastutustundlikud kodanikud. Et nad  näiteks hoiataksid, kui keegi nende lähedastest on tulnud reisilt või on nad ise välismaal äsja käinud. „Hommik Anuga“ salvestati eile (neljapäeval – JK) ära, eks näis, kuidas edasi. „Klassikatähed“ läheb veel täna (reedel – JK) eetrisse, ilma publikuta. Kõik esinejad on läbi helistatud ja uuritud, kas nad on näiteks kuskilt äsja tulnud. Aga saate edasise saatuse kohta ma tõesti öelda ei oska. Võib-olla tuleb meil minna varuprogrammi peale, ent hetkel oleme saadetega veel graafikus. Kuigi ilma publikuta. Kui me mingilgi määral tunnetame ohtu, siis inimesi me ohtu ei sea ning siis hakkab ka saateid ära jääma,“ tunnistab Karmel.

„Ka „Ringvaade“ puhul kehtib reegel, et saate tegijad selgitavad täpselt saate külalistelt täpselt välja, kus inimene on liikunud ja kui on midagi kahtlast, siis kohe me kas vahetame külalise välja või teeme temaga intervjuu Skype´i teel. Näiteks eilses saates oli meil intervjuu koguni koroonaviirushaigega,“ toob Karmel välja konkreetse näite. „Kui saates on vähem külalisi, siis tuleb ühe või teisega teha pikem lõik ja selleks kõigeks oleme me valmis ja ka suutelised,“ lubab Karmel ja lisab, et „Ringvaatel“ on väga palju meeleolukaid videolugusid, mida eetrisse anda ja mida saab kodukontoris monteerida ning niimoodi saate valmis teha, kui külalised peaksid pelgama telemajja tulla.

Edasi lugemiseks: