Ööklubi. Pilt on illustreeriv.Foto: Martin Ahven
Üritused
12. märts 2020, 16:03

Uudis täieneb jooksvalt!

PIDU POLEGI?! Meelelahutusasutused ja ööklubid sulgevad koroonahirmus uksi: viiruse leviku oht on liiga suur ja seab ohtu nii pidulised kui töötajad

Koroonaviiruse leviku hirmus jäetakse Eestis ära mitmeid üritusi, kuid ka tavalised meelelahutusasutused ja klubid jätavad lähiajal oma uksed suletuks!

Tartu üks populaarseimaid ööklubisid Maasikas kutsub meelelahutusasutusi üles pidusid ära jätma ning viirusepuhangu levimise tõkestamiseks ei toimu tuleval nädalavahetusel pidusid.

"Kuna on teada, et kõige kiiremini saab pandeemia kontrolli alla kodus püsides, soovitab klubi inimestel nädalavahetusel koju jääda ning ka teistel meelahutuskohtadel üritused ära jätta," kirjutab klubi pressiteates.

"Ööklubi Maasika juhtkond on seisukohal, et kõige olulisem on saada viiruse levik kontrolli alla ning peatada kõik tegevused, mis haigestumisele kaasa võivad aidata.

“Täna on teada, et kõige efektiivsem relv haigestumise vastu on püsida kodus ning vältida rahvarohkeid üritusi. Usume, et kui meelelahutusasutused reageerivad kiirelt ja teevad koostööd, pääseme hullemast ning tagame selle, et me omalt poolt viiruse levikut ei soosi,” selgitab klubi personalijuht Kristel Kadaja. 

Klubides ja meelelahutusasutustes on klubi juhtide hinnangul viiruse leviku oht küllaltki suur, mis seab ohtu nii kliendid kui töötajad. “Võime eeldada, et viirus levib lisaks piisknakkusele ka erinevatel pindadel, mida klubis on palju. Samuti ei ole klubis võimalik tagada inimestevahelist turvalist distantsi. Ja kokkuvõttes ei ole sellises olukorras külalistel head peotuju, mis on ju meie asutuse peamine eesmärk - pakkuda häid pidusid,” lisab Kadaja. 

Klubi jätab peod ära esialgu kaheks nädalaks. Edasine tegevusplaan sõltub olukorrast riigis ning Terviseameti edasistest soovitustest. “Meie jaoks on meie töötajate ja linlaste tervis esimene prioriteet ning käitume pigem ettevaatlikult kui hulljulgelt.  Seega loodame, et teised meelelahtusasutused võtavad vastu sarnased otsused ning saame peagi normaalset harjumuspärast elu jätkata,” loodab Kadaja. 

Tallinnas Balti jaamas asuv klubi Kauplus Aasia teatab sotsiaalmeedias, et tuleval nädalavahetusel pidu ei saa.

"Kallid sõbrad! Kooskõlas Terviseameti ja meie promootoritega oleme otsustanud ära jätta mõlemad käesoleva nädalavahetuse (13.03 & 14.03) sündmused. Avame uksed esimesel võimalusel, kuid seniks palun olge ettevaatlikud, peske käsi ja hoolitsege oma vanavanemate eest. Oleme osa lahendusest, mitte probleemist. Safety First Is Safety Always (Turvalisus esmajoones ja alati - toim.)

Pidu jääb ära ka Noblesseri valukojas. "Anname teada, et tuginedes täna hommikul valitsuse pressikonverentsil peaministri poolt peetud kõnele tühistame homme, 13. märtsil 2020 Noblessneri valukojas toimuma pidanud 30+ peo. Pidulised, kes jõudsid peopääsmed ette soetada, nende piletid oleme soovi korral valmis tagasi ostma. Selleks võtke ühendust Piletilevi kontoriga aadressil [email protected]. Teise võimalusena pakume välja variandi olemasolevat piletit kasutada järgmisel 30+ peol. Hoiame Teid jooksvalt kursis, millal toimub järgmine 30+ pidu! Vabandame ebamugavuste pärast! Teie 30+ tiim."

Klubi 9/11 teatas samuti, et sel nädalavahetusel toimuma pidanud peod lükatakse edasi: rahval jääb nägemata nii Norra deep house'i DJ Finnebassen ning pidutsemata Marc Romboy järelpeol.

"Võttes arvesse valitsuse ja terviseameti tungivaid soovitusi, oleme otsustanud koos Finnebasseni managemendiga, klubiga, artistidega ja kõigi asjaosalistega, et lükkame homme toimuma pidanud ürituse tulevikku, kuniks olukord seoses viirusega taas normaliseerunud on. See ei tähenda, et üritus jääb üldse ära, vaid see lükkub lihtsalt kõigi inimeste tervise ja heaolu huvides edasi. Momendil ei ole vastutustundlik korraldada sedalaadi üritusi ja mis õige pidu see on, kui me ei saa üksteist muretult emmata, julgelt kätt anda ja peame vältima lähikontakti.

Uuest ürituse toimumise kuupäevast anname teile aegsasti teada ja kõik juba ostetud piletid kehtivad tulevasel üritusel. Kellel on soov oma pilet tagastada, siis palun võtta ühendust: [email protected]. Alistame selle viiruse üheskoos, toimides mõistlikult ja tähistame seda juba varsti suurelt koos Finnebasseni ja kõigi teiega, muretult ja rõõmsalt!" kirjutab klubi.

Tallinna noorte üks lemmikkohti, Sveta Baar, sulgeb samuti uksed. "Otsustasime täna, et Sulgeme Sveta uksed, hetkel teadmata ajaks. Peame silmas nii teie kui oma tiimi ohutust. Palun hoolitsege üksteise eest ja olge teadlikud nende suhtes, kes on väga haavatavad nendel rasketel aegadel," teatab klubi.