Woody AllenFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
12. märts 2020, 13:00

Woody Alleni memuaarid saadeti skandaali tõttu paberihunti

USA kirjastus Hachette Book Group loobus BBC Newsi teatel plaanist avaldada Woody Alleni mälestusteraamat. Nimekat režissööri on süüdistatud oma tütre Dylani omaaegses pilastamises. Memuaaride kirjastamise mõistsid hukka nii Dylan Farrow kui ka tema ajakirjanikust vend Ronan ning kirjastuse New Yorgi ja Bostoni töötajad avaldasid raamatu vastu meelt.

Ronan Farrow avaldas mullu põhjaliku analüüsi sellest, kuidas kuulsad ja võimukad mehed on suutnud karistamatult seksuaalkuritegusid toime panna. Harvey Weinsteini seksuaalkuritegude paljastamises osalenud ajakirjaniku raamatu andis välja Hachette. Seetõttu suhtus Farrow väga valuliselt uudisesse, et sama kirjastus avaldab 7. aprillil tema isa Woody Alleni memuaarid.  Ta väljendas sotsiaalmeedias pahameelt, et Hachette oli temaga koostööd tehes Alleni memuaaride avaldamise maha salanud, ning ähvardas sidemed kirjastusega katkestada. Kirjastuse vastu korraldasid protestiaktsiooni ka Hachette'i töötajad. Seetõttu otsustas Hachette raamatut mitte avaldada.

 
 
 
View this post on Instagram

Hey, just wanted to share my thoughts on some recent news.

A post shared by Ronan Farrow (@ronanfarrow) on

Ronani adoptiivõde Dylan Farrow väidab, et Woody kuritarvitas teda seksuaalselt aastal 1992, mil ta oli seitsmene. Režissöör on süüdistust, mida toona uuriti, kuid mis kriminaalsüüdistuse esitamiseni ei jõudnud, alati eitanud. 

The Guardiani teatel võivad Alleni memuaarid ilmuda siiski Prantsusmaal.