Harvey Weinstein 24. veebruaril Manhattani kriminaalkohtusse suundumas. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
12. märts 2020, 09:45

DRAAMA: 23 aastaks trellide taha mõistetud Weinstein viidi taas haiglasse

Eile kahe seksuaalkuriteo eest 23 aastaks trellide taha mõistetud Harvey Weinstein kurtis paar tundi pärast kohtuskäiku rinnus valusid ning viidi haiglasse. Haiglasse oli ta toimetatud ka veebruaris pärast süüdimõistmist. Tookord tehti talle südameoperatsioon.

67aastane endine Hollywoodi mogul mõisteti veebruaris süüdi ühe naise vägistamises ja teisele vägisi suuseksi tegemises, kuid jäi õigeks kolmes ülejäänud kuriteoepisoodis. Eile mõistis Manhattani kriminaalkohtu kohtunik Weinsteinile karistuseks 23 aastat vabaduskaotust. Võrreldes oma hiilgeaegadega põduraks jäänud ja kokku kuivanud Weinstein toimetati kohtusaali ratastoolis ja rauduskäsi. Esireas istusid kõik kuus naist, kes teda protsessil olid seksuaalkuritegudes süüdistanud. Kohtuotsuse teatavaks tegemise peale võis Weinsteini ohvreid näha üksteist pisarsilmil kaisutamas. 

Kuid NBC Newsi teatel viidi Weinstein juba paar tundi pärast vanglasse naasmist Bellevue haiglasse, sest ta oli kurtnud rinnus valusid. Samas haiglas oli ta veetnud mitu päeva ka pärast veebruarikuist süüdimõistmist. Toona paigaldati häbistatud filmimogulile südamestent. 

Weinsteini ähvardas tema kuritegude eest 5-29 vangla-aastat. Produtsendi advokaat Donna Rotunno olid anunud kohtult armu, väites, et lühimgi vanglakaristus tähendab nende kliendile sisuliselt surmaotsust.  Ent prokurör olid väitnud, et Weinsteinile tuleks määrata maksimumkaristus, arvestades, et ta on naisi aastakümneid kuritarvitanud ega ole oma tegude eest vähimatki kahetsust ilmutanud.