Harvey WeinsteinFoto: VIDA PRESS
Inimesed
11. märts 2020, 17:11

Harvey Weinstein mõisteti vägistamise eest 23 aastaks vangi (2)

Häbistatud tipp-produtsent Harvey Weinstein sai täna New Yorgis teada oma kohtuotsuse: kohtunik James Burke mõistis 67aastase Weinsteini kahe seksuaalkuriteo eest 23 aastaks vangi.

Manhattani kohus mõistis Weinsteini veebruaris süüdi kahes kuriteos ning õigeks kolmes. 2013. aastal oli ta vägistanud algaja näitlejanna Jessica Manni ning 2006. aastal teinud vägisi suuseksi endisele televõistluse "Project Runway" produktsiooniassistendile Miriam "Mimi" Haleyile. 

Maksimumkaristus nende kuritegude eest olnuks New York Posti teatel 29 aastat. Kaitsjad palusid Weinsteinile halastust, öeldes, et isegi viieaastane vabaduskaotus tähendaks tema jaoks surmaotsust. Ent prokurörid olid väitnud, et Weinsteinile tuleks määrata maksimumkaristus, arvestades, et ta on naisi aastakümneid kuritarvitanud ega ole oma tegude eest vähimatki kahetsust ilmutanud.

Veel hiljuti Hollywoodi mõjuvõimsaimaks meheks peetud Weinstein veeretati kohtusaali ratastoolis ja rauduskäsi. Pärast veebruarikuist süüdimõistmist oli produtsent kurtnud valusid rinnus ning viidud haiglasse, kus talle paigaldati südamestent. Eelmisel nädalal toimetati Weinstein juba vanglasse. 

Weinsteini on 2017. aasta oktoobrist saadik süüdistanud seksuaalses ahistamises ja/või kuritarvitamises kümned naised. Peatselt ootab teda vägistamissüüdistus Los Angeleses.