Billie Eilish Miamis oma maailmaturnee avakontserdil. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
11. märts 2020, 16:36

VIDEO | Billie Eilish kiskus mõnitajate trotsimiseks pluusi seljast

"Kui kannan seda, mis on mugav, siis ma pole naine. Kui ma kihte vähemaks võtan, olen lipakas. Kuigi te pole iialgi mu keha näinud, kritiseerite seda ikkagi ja kritiseerite mind selle pärast. Miks?" nõudis Billie Eilish Miami kontserdil ja kooris end rinnahoidja väele.

18aastane Eilish on tuntud katvate kostüümide poolest: ta armastab suuri T-särke ja kotakaid pükse. Seetõttu lõi ta esmaspäevaõhtusel Miami kontserdil fännid pahviks, kandes liibuvat toppi ning võttes siis sellegi seljast. Oma monoloogis kritiseeris lauljatar naisartistidele avaldatavat survet ning nende välimuse kritiseerimist netikommentaarides. 

"Teil on arvamused - mu arvamuste, mu muusika, mu riiete, mu keha kohta.

Mõned vihkavad mu riietust, mõned ülistavad, mõned kasutavad seda teiste häbistamiseks, mõned kasutavad seda minu häbistamiseks, aga ma tunnen, kuidas te mind jälgite - alati -, ja ükski mu tegu ei jää märkamata.

Nii et tunnen küll teie jõllitavaid pilke, teie halvakspanu või kergendusohet, aga kui ma nende järgi elaksin, ei saaks ma end liigutadagi.

Kas ma peaksin teie meelest olema kõhnem?

Nõrgem?

Pehmem?

Pikem? 

Kas ma peaksin teie meelest olema tasa?

Kas mu õlad provotseerivad teid?

Aga rind?

Kas ma olen oma kõht? 

Puusad? 

Kas te ei tahagi seda keha, millega ma sündisin?

Kui kannan seda, mis on mugav, siis ma pole naine. Kui ma kihte vähemaks võtan, olen lipakas. Kuigi te pole iialgi mu keha näinud, kritiseerite seda ikkagi ja kritiseerite mind tema pärast.

Miks?

Langetame inimeste kohta eeldusi nende kehakaalu põhjal. Meie otsustame, kes nad on, meie otsustame, mida nad väärt on. Kui ma kannan rohkem riideid, kui ma kannan vähem - kes otsustab, mida see minu kohta näitab? Mida see tähendab? Kas mu väärtus põhineb teie tähelepanekutel? Või ei vastuta ma tegelikult teie arvamuse eest?"