Lenna teatab sotsiaalmeedias, et tema kontsert, mis pidanuks toimuma 14. märtsil, lükkub suvesse. Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
12. märts 2020, 15:42

Uudis täieneb pidevalt!

KOROONAVIIRUSE MÕJU: Eestis jääb ära juba kümneid üritusi, sealhulgas kontserdid, teatrietendused ja galad

Koroonaviiruse leviku tõttu on inimeste tervise huvides hakatud üritusi ära jätma ka Eestis. Piirangud ja tühistused mõjutavad nii poliitikat, sporti kui ka meelelahutust.

Peaminister Jüri Ratas on öelnud, et Eestis tuleks ära jätta üritused, kus on rohkem kui sada osalejat. Nii on paljud meelelahutusasutused tulevaks nädalavahetuseks oma uksed sulgenud. Loe lähemalt SIIT!

Ära jäetud üritustel saab silma peal hoida ka Piletilevi kodulehel.

20:32
Merilyn Närep

Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks peatab Eesti Interpreetide Liit kontserttegevuse aprillini

Eesti Interpreetide Liidu juhatus võttis täna vastu otsuse jätta ära aprillikuuni toimuma pidanud kontserdid. Tuginedes Terviseameti soovitustele koroonaviiruse tõkestamiseks ja interpreetide ning kontserdikülastajate tervise hoidmiseks jäävad ära 15. märtsil Türi kultuurikeskuses, 17. märtsil Estonia kontserdisaalis ja 18. märtsil Kadrioru kunstimuuseumis toimuma pidanud kontserdid.

Eesti Interpreetide Liidu juhatuse esimehe Henry-David Varema sõnul on rahvarohkete ürituste korraldamine käesoleval ajal ebaturvaline nii publikule, kontsertide korraldajatele kui ka esinejatele. „Kindlasti soovime ennetada olukorra eskaleerumist ja hindame esimeseks prioriteediks kõigi turvalisust.“

Eelmüügist ostetud piletid ostetakse tagasi kuni 25. märtsini kõikides Piletilevi müügikohtades välja arvatud Circle-K teenindusjaamad. Pdf-pileteid ostab Piletilevi kontor tagasi automaatselt.

Interpreetide Liit loodab kontsertidega jätkata 7. aprillist kontserdikavaga „Kummardus Georg Otsale“ Estonia kontserdisaalis.

18:34
Terttu Jazepov

Messid Motoexotica ja ILU

Reedest pühapäevani Tartu messikeskuses toimuma pidanud motomess Motoexotica ja ilumess ILU jäävad koroonaviiruse tõttu ära.
"Oleme pingsalt jälginud Eestis ja maailmas toimuvat, pidanud nõu eksponentidega ning langetanud otsuse messi ära jätmiseks," edastab pressiteates projekti- ja kommunikatsioonijuht Henrik Urbel.

Enne messi eelmüügipileti soetanud inimesed saavad oma raha tagasi.

18:21
Terttu Jazepov

X Ambassadors

Laupäevaks 14. märtsiks Rock Cafesse planeeritud USA ansambli X Ambassadors kontsert lükkub edasi.

"Hea X Ambassadorsi fänn,

Suurima kurbusega anname teada, et oleme sunnitud edasi lükkama kontsertid Leedus, Lätis, Eestis, Venemaal, Valgevenes ja Ukrainas.
Seoses üleilmse Corona pandeemiaga ja võimalike hilisemate probeemidega meie koduriiki naasmisel võtsime vastu otsuse lennata otsekohe oma perekondade juurde.

Me juba töötame võimalike lahendustega, et liigutada need kontserdid lähitulevikku.

Armastame esineda oma fännidele ja meid teeb äärmiselt kurvaks, et oleme sunnitud kontsertid edasi lükkama."

Täpsema info kontserdi uue kuupäeva kohta edastab korraldaja esimesel võimalusel. Korraldaja ja artist vabandavad võimalike ebamugavuste pärast.

18:19
Terttu Jazepov

Rhapsody - A Night Of Bohemia + INGER & Johanna Kristina

Seoses COVID-19 levikuga Eesti Vabariigis on "Rhapsody" edasi lükatud maikuusse/suve algusesse. Täpsem kuupäev selgumisel.

Kõik ostetud piletid kehtivad ka uuel toimumisajal. Soovi korral on võimalik piletid ka tagastada. Vabas vormis taotlus koos pileti numbriga saata korraldaja F. Merkuur MTÜ meilile [email protected]

17:54
Merilyn Närep

Forum Cinemas arvestab valitsuse antud soovitusega ning alates reedest ühelegi Forum Cinemas kinoseansile üle 100 inimese pileteid broneerida ei saa. Lisaks jäetakse broneeritud istmete vahele vaba iste, et hoida kinokülastajate vahelist distantsi.  

„Otsustasime vastavad meetmed tarvitusele võtta peale peaminister Jüri Ratase soovitust edasi lükata üle 100 inimesega üritused. Seega oleme juba praegusest broneerinud seansside saalid nii, et saalis ei saa korraga viibida üle 100 inimese ning lisaks võimaldame igale külastajale n-ö privaatse ruumi ehk mõlemale poole ostetust piletist jääb tühi koht. Näiteks kahekesi kinno minnes saate kõrvuti istuda, aga kahele poole jääb siis vähemalt üks vaba iste,“ selgitas Forum Cinemas Baltikumi tegevjuht Kristjan Kongo.  

„Seansside arvu piirang ei mõjuta ning kinode lahtioleku aegu ka kavas hetkel muuta pole, kuid kindlasti jälgime olukorda pidevalt ning vajadusel on ettevõttel olevad vastavad kriisiplaanid,“ lisas Kongo.

„Oleme seni täheldanud ka keskmisest ja oodatavast natukene vähem kinokülastajad viimastel nädalatel, kuid see ei pruugi ka kõik viiruse süü olla,“ lausus Kongo. „Küll aga on koroonaviirus mõjutanud seda, et edasi on lükatud osade filmide esilinastusi. Näiteks James Bondi uus film, hiljuti teatavaks tehtud uue Eesti mängufilmi „Rain“ esilinastus ning animatsioon „Peeter Pikkõrv“, mis lükkus augustisse.“ 

Esilinastusele juba ostetud piletid ostetakse kino poolt tagasi. 

15:46
Keit Paju

Linnateatri etendus Võrus

Linnateater annab teada, et teisipäevane külalisetendus „Südameharjutus“ Võrus jääb ära, kuna kultuurimaja Kannel suletakse 17. märtsini võimaliku koroonaviiruse nakkusjuhu leviku takistamiseks. Pileteid ostetakse tagasi 25. märtsini. Piletilevist PDF-pileti ostnutel palume piletite tagasiostuks ühendust võtta Piletilevi kontoriga (tel 6659 534, [email protected]).

"Linnateatri oma majas jätkame tänase seisuga etendustegevust vastavalt planeeritud mängukavale. Loomulikult oleme valmis operatiivselt reageerima ja olukorra ning valitsuse ettekirjutuste muutumisel teeme vastavad muudatused," kirjutab teater sotsiaalmeedias.

"Omalt poolt palume haigusnähtudega teatrisõpradel kindlasti koju jääda, et mitte panna ohtu teisi teatrikülalisi! Kohtumisteni ja olgem terved!"

15:40
Keit Paju

Vaiko Epliku ja Priit Võigemasti kontserdid

Vaiko Eplik ja Priit Võigemast teatavad sotsiaalmeedias, et pärast pikka kaalumist on nad otsustanud edasi lükata oma JOYGUNS'i tuuri Rapla, Tartu ja Tallinna kontserdid.

"Kurvastamiseks pole siiski põhjust - anname uutest toimumisaegadest teada esimesel võimalusel. Piletid jäävad jõusse. Täpsem info peagi...
Head tervist kõigile! Teie Vaiko ja Priit," kirjutavad mehed Facebookis.

15:37
Keit Paju

Ugala teater peatab kuni esmaspäevani etendustegevuse 

Ugala teater soovib võtta vastutuse nii oma kolleegide, külaliste kui ka Viljandi kogukonna ees ning teha kõik endast oleneva, et Covid-19 viirusnakkuse leviku piiramisele Eestis kaasa aidata. Sellega seoses on Ugala teatri juhtkond otsustanud peatada etendustegevuse alates tänasest, 12. märtsist ja sulgeda kogu maja vähemalt kuni esmaspäeva, 16. märtsi hilisõhtuni. Otsus puudutab koduetendusi ja ka 16. märtsil toimuma pidanud etendusi Vanemuise teatris Tartus ja Endla teatris Pärnus. 

Teater kinnitab, et juhindus selle otsuse tegemisel vanarahva tarkusest "Parem karta, kui kahetseda". "Ühtegi võimalikku viirusekandjat või viirusekandjaga kokku puutunud isikut teatri kollektiivis teadaolevalt ei ole, küll aga on teater viimastel päevadel andnud publikurohkeid etendusi ja võõrustanud erinevaid rahvarohkeid sündmusi," kirjutab teater pressiteates.

Teater loodab, et publik jagab nende seisukohti. "Hoiame publikut ja avalikkust teatri järgnevate sammude osas kursis kodulehe ja teatri infokanalite vahendusel. Edasiste otsuste langetamisel juhindub teater riigipoolsetest konkreetsetest juhistest," kinnitab teater.

Ärajäävate etenduste piletid vahetab teater ümber hilisemateks kuupäevadeks või ostab tagasi.

14:38
Keit Paju

EY Aasta Ettevõtja gala

Seoses valitsuse soovitustega ei toimu EY Aasta Ettevõtja gala esialgsete plaanide kohaselt. Auhindamisel osalevad vaid aasta ettevõtja finalistid, konkursi žürii liikmed, sponsorid ning EY meeskond. Samuti ei osale galal president Kersti Kaljulaid.

„Otsustasime pärast tänast peaministri avaldust, et EY Eesti Aasta Ettevõtja gala ei saa toimuda sellises mahus, nagu olime plaaninud,“ sõnas EY partner Ranno Tingas. „Tänasele galale tulevad ainult aasta ettevõtja valimisega kõige otsesemalt seotud inimesed. Anname ikkagi auhinnad üle ning galat saab jälgida Postimehe vahendusel.“

Ka ajakirjanikke pole üritusele oodatud.

14:36
Keit Paju

Tanel Padari kontserdid

Tallink lükkab edasi 13-14. märtsiks laeval Baltic Queen planeeritud Tanel Padar Band kontserdid.

Seoses kiiresti muutuva koroonaviiruse olukorraga ning soovides jätkuvalt tagada oma reisijate ning töötajate ohutust antud olukorras, lükkab Tallink edasi selleks nädalavahetuseks laeva Baltic Queen pardale planeeritud Tanel Padar Band kontserdid.

Kruiisile pileti ostnud reisijatel võimaldab Tallink soovi korral pilet ümber vormistada. 

Praeguste plaanide kohaselt lükkub kontsert edasi sügisesse.

14:06
Keit Paju

Nike training day

Nike esinduskauplused teatavad, et tänavune Nike Training Day üritus koostöös MyFitnessiga jääb ära.

14:01
Terttu Jazepov

ERSO lähiaja kontserdid jäävad ära

Lähtudes Vabariigi valitsuse suunistest annab ERSO teada, et orkestri lähiaja kontserdid jäävad ära. Tänasele sümfoonilisele lõunale „Šeherezade“ lubati saali ainult 100 inimest. Samas oli kõikidel võimalus kontserdile kaasa elada ERSO Facebooki kaudu.

Praegu on kindlalt teada, et ära jäävad kontserdid Võrus (13.03.2020) ja Cēsises (14.03.2020) ning kontsert „Botstein ja Dvořák“ (20.03.2020) Estonia kontserdisaalis.

Reedel, 13. veebruaril kell 15 tehakse Estonia kontserdisaalist otseülekanne, kus ERSO, pianist Andrejs Osokins ja dirigent Kaspar Mänd esitavad Võru ja Cēsise kontsertideks ette valmistatud kava. Ülekannet saab jälgida ERSO sotsiaalmeedia kanalites.

Piletid vahetatakse ümber ERSO selle ja järgmise hooaja kontsertide piletite vastu. Info ERSO järgmise hooaja kontsertide kohta avalikustatakse orkestri kodulehel: https://erso.ee/.

Täpsem info selgub lähiajal ning see avaldatakse ERSO kodulehel ja piletimüügikeskkondades Piletilevi ja Piletimaailm.

13:52
Terttu Jazepov

Eesti Kontsert jätab kuni 31. märtsini ära kõik suurkontserdid ja väliskülaliste kontserdid

Lähtudes vabariigi valitsuse soovitusest jätta koroonaviirusega seoses lähiajal ära kõik enam kui 100 osavõtjaga avalikud üritused, jätab Eesti Kontsert kuni märtsi lõpuni ära kõik suurkontserdid ja välisesinejate kontserdid Tallinnas ja Tartu Vanemuise, Pärnu ning Jõhvi kontserdimajades.

„Meie publiku, esinejate ja töötajate tervis on meie jaoks esmatähtis ning nii võtsime täna vastu otsuse jätta ära kõik kontserdid oma suurtes saalides kuni selle kuu lõpuni. Juba müüdud kontsertide piletid ostame loomulikult tagasi, kuid palume kõigil tutvuda tagasiostu korraga Eesti Kontserdi kodulehel ja Facebookis,“ selgitas Eesti Kontserdi juht Kertu Orro.

Ühtlasi on Estonia kontserdisaal kuni 31. märtsini (kaasa arvatud) suletud. Tartu Vanemuise, Pärnu ja Jõhvi kontserdimajades jäävad märtsi lõpuni ära kõik Eesti Kontserdi korraldatavad üritused, kõigi teiste sündmuste puhul tuleks ühendust võtta ürituse korraldajaga.

Ära jäävad järgmised Eesti Kontserdi kontserdid:

1)      Madeleine Belli (USA) ja Concertgebouw (Holland) kontserdid „Tribuut. Ray Charles ja Stevie Wonder“ Tartus 13. märtsil ja Tallinnas 14. märtsil;

2)      Kontserdisarja „i nagu interpreet“ kontsert (Robert Traksman, viiul, Marcel Johannes Kits, tšello, Rasmus Andreas Raide, klaver) 17. märtsil Estonia kontserdisaalis;

3)      Kontserdisarja „Lõunamuusika“ kontsert „Vene romanss“. Priit Volmer (bass, Rahvusooper Estonia), René Soom (bariton, Rahvusooper Estonia), Jaanika Rand-Sirp (klaver) 18. märtsil Estonia kontserdisaalis;

4)      Kontserdisarja „i nagu interpreet“ kontsert „Kummardus Georg Otsale“ (Mati Turi, tenor, Martti Raide, klaver) 19. märtsil kell 19 Jõhvi kontserdimajas;

5)      „Entel-tentel 50“ kontsert 20. märtsil Pärnu kontserdimajas, 21. märtsil Vanemuise kontserdimajas, 22. märtsil Estonia kontserdisaalis ja 23. märtsil Jõhvi kontserdimajas;

6)      Moskva Helikon-Opera kontsertlavastus „Mr. Georg Ots“ 21. märtsil Alexela kontserdimajas;

7)      Eesti Rahvusmeeskoori ja dirigent Grete Pederseni (Norra) kontsert 28. märtsil Estonia kontserdisaalis ja 29. märtsil Tartu Ülikooli aulas;

8)      Ansambli Dialogos kontsert 24. märtsil Tallinna Suurgildi hoones ja 25. märtsil Pärnu kontserdimaja kammersaalis;

9)      Sergei Tanejevi nimelise keelpillikvarteti (Peterburi) kontsert 31. märtsil Tallinna raekojas.

Lisaks jätab Eesti Kontsert kuni 1. aprillini ära kõik koolikontserdid üle Eesti.

Ära jäävate kontsertide piletid ostetakse tagasi kuni 17. aprillini.

Piletilevist ostetud e-piletite tasu tagastatakse automaatselt 7 tööpäeva jooksul, Piletilevi müügipunktidest ostetud piletid saab tagastada kõikidesse Piletilevi müügipunktidesse, välja arvatud Circle-K teenindusjaamades.

Piletimaailmast ostetud e-piletite tagastamiseks palume saata oma pilet e-posti aadressile [email protected] koos tagastuse saaja nime ja pangaandmetega. Juhul, kui olete ostnud paberpileti Piletimaailma müügipunktist, siis palume võimalusel saata oma piletist foto e-posti aadressile [email protected] koos tagastuse saaja nime ja pangaandmetega.

Eesti Kontserdi kontserdimajade kassad teostavad piletite tagasiostu sularaha eest vastavalt oma lahtiolekuaegadele. Tartu Vanemuise, Pärnu ja Jõhvi kontserdimajade kassad on avatud tavapärastel aegadel, Estonia kontserdisaali kassa avatakse 1. aprillil.

Eesti Kontsert vabandab ebamugavuste pärast ja loodab publiku mõistvale suhtumisele.

13:45
Keit Paju

Lenna kontsert

Lenna teatab sotsiaalmeedias, et tema kontsert, mis pidanuks toimuma 14. märtsil, lükkub suvesse.

"Kallid sõbrad! Oleme oma meeskonna ja bändiga otsustanud liigutada 14. märtsil toimuma pidanud Lenna kontserdi edasi. Uueks kuupäevaks on hetkel 11. juuni.

Kõik ostetud piletid kehtivad ka uue toimumiskuupäeva puhul. Soovi korral ostetakse piletid tagasi. Oma tagasiostu soovist palume teada anda aadressil [email protected]," kirjutab ta.

13:00
Terttu Jazepov

Metsatöllu kohtumisõhtu Maarjamäe lossi tallihoones

"Peame kurbusega teatama, et kohtumisõhtu jääb koroonaviiruse epideemia tõttu ära! Ajaloomuuseum suletakse märtsi lõpuni!" annab Metsatöll Facebookis teada.

12:36
Keit Paju

Üleriigilised olümpiaadid

Haridus- ja teadusministeerium peab vajalikuks kõigi üleriigiliste olümpiaadide ja võistluste edasi lükkamist, kuna COVID-19 viiruse levimise oht on väga kõrge. Juhul, kui olümpiaadile või võistlusele uut sobivat aega ei leita, siis jääb see tänavu toimumata.

Kui üleriigilist olümpiaadi ei õnnestu läbi viia, võib rahvusvahelisele olümpiaadile saata Eesti esinduse muude objektiivsete näitajate alusel. Kui sellist võimalust ei ole, siis sel aastal Eesti esindust välja ei panda.

12:32
Keit Paju

Etendused Vanemuise teatris

Võttes arvesse Kultuuriministeeriumi ja Eesti Vabariigi valitsuse suuniseid rahvusvaheliste külaliste osavõtul toimuvate kultuuriürituste osas, jäävad Vanemuise teatris ära ooperi „Madama Butterfly“ etendused täna, 12.03 ja laupäeval 14.03.

Teatri kassa ostab „Madama Butterfly“ 12.03 ja 14.03 ärajäävate etenduste piletid tagasi võib vahetab need ümber mõne teise etenduse piletite vastu. Teater vabandab ebamugavuste pärast. 

12:26
Terttu Jazepov

Kuldmuna gala

Turundajate Liit (TULI) lükkab kõikide turundusvaldkonna inimeste ja nende lähedaste tervise huvides loovusfestivali Kuldmuna gala sügisesse. Ürituse uus kuupäev ja toimumiskoht on kinnitamisel. Kuldmuna konkurss aga jätkub ning võitjad kuulutatakse välja üle veebi otseülekandena algselt plaanitud kuupäeval ehk 20. märtsil.

Turundajate Liidu tegevjuht Maarit Mäeveer ütles, et sügisel toimuval galal antakse välja Kuldmuna Grand prix, Kliendimuna ja eriauhinnad ning kuulutatakse välja aasta agentuurid. Lisaks galale toimub sügisel valdkonna inimestele põnev seminar. Kuldmuna auhinnasaajad (kullad, hõbedad ja pronksid) kuulutatakse aga välja juba järgmisel reedel veebi otseülekande vahendusel.

“Mõistagi on kahju sellisest uudisest teada anda, kuid inimeste tervis on kõige olulisem. Kuulutame veebiülekande kaudu võidumunade saajad välja 20. märtsil, kuna tööde esitamisega on nähtud palju vaeva ja kullad kvalifitseeruvad ka ADC* Europe’ile. Nii jääb võitjatel piisavalt aega oma töid Euroopa konkursi jaoks ette valmistada," ütles ta.

20. märtsi veebiülekanne algab kell 19.00 ja selle leiab Kuldmuna veebist, aadressilt kuldmuna.ee/live. Kuldmuna hea toetaja Omniva kaudu jõuavad võidumunad füüsiliselt auhinnasaajate kontorisse paari tööpäeva jooksul peale veebiülekannet.

Kuldmuna galale on tänaseks müüdud 400 piletit. Kõik gala piletite omanikud saavad sügisel toimuvale galale ja seminarile olemasoleva piletiga. Kes uuel ajal tulla ei saa või soovib piletist loobuda, saavad lähipäevil info, kuidas pilet(id) tagastada.

10:46
Terttu Jazepov

Ludovico Einaudi kontsert

Itaalia maestro LUDOVICO EINAUDI palvel lükatakse edasi 17. märtsil toimuma pidanud väljamüüdud kontsert Tallinnas, Alexela Kontserdimajas. Uus toimumiskuupäev selgub lähipäevil. Edasi lükatakse ka kogu Euroopa märtsikuu turnee esinemised.

Kõik ostetud piletid KEHTIVAD ka uue toimumiskuupäeva puhul (ümber vahetada pole vaja).

Soovi korral ostetakse piletid tagasi. Oma tagasiostu soovist palume teada anda aadressil [email protected].

Pileteid saab tagasi müüa ka pärast uue toimumiskuupäeva selgumist – juhul kui uus kuupäev teile ei sobi.

“Praegune tervishoiu eriolukord, mis on viimase kahe nädala jooksul meie elu pea peale pööranud ja mõjutab nüüd üha suuremal hulgal riike, on muutnud minu märtsikuu Euroopa kontsertturnee toimumise ebakindlaks ja keeruliseks. Pidades silmas mitmete riikide üha piiratumat juurdepääsu ja transiiti ning tühistatud või edasi lükatud lende, samuti mõne esinemispaiga sulgemist ning etteteatamata karantiinimeetmete käsilevõttu, on ka meie kaheteistkümne liikmelise meeskonna kohustus kaitsta vastutustundlikult enda ja teiste tervist ning järgida tervishoiuasutuste juhendite täitmist. Kokkuleppel kohalike korraldajatega, lükkub kontsertturnee seetõttu mõni kuu edasi, kuniks saame olla kindlad, et ohutus ja rahu on taastatud. Kui torm on möödunud, naaseme taas, et muusikast koos rõõmu tunda ja teiega kohtuda, ja seda kõike rohkem kui kunagi varem. Tänan teid kõiki."

10:02
Terttu Jazepov

Moskva Helikon-Opera lavastus „Mr. Georg Ots“

Seoses Moskva Helikon-Opera otsusega loobuda trupi tervise huvides ettevaatusabinõuna kõigist välislähetustest jääb laupäeval, 21. märtsil ära Alexela kontserdimajas toimuma pidanud Saaremaa ooperipäevade ja Moskva Helikon-Opera kontsertetendus „Mr. Georg Ots“.

Kõik 21. märtsi kontsertetendusele „Mr. Georg Ots“ Piletilevi müügikeskkonnast ostetud piletid ostetakse tagasi.

PDF-pileti eest kantakse raha automaatselt tagasi ostja pangaarvele 7 tööpäeva jooksul. Piletilevi müügipunktidest ostetud piletid saab kuni 4. aprillini tagastada kõikidesse Piletilevi müügipunktidesse, välja arvatud Circle-K teenindusjaamades.

Eesti Kontsert vabandab ebamugavuste pärast ja loodab publiku mõistvale suhtumisele.

Loe rohkem