Mariah CareyFoto: AFP/Scanpix
Saund
9. märts 2020, 11:44

Vaata, millistele suurüritustele koroona levik kriipsu peale tõmbas

Koroonaohu tõttu on kontserte ära jätnud nii Mariah Carey kui ka BTS. USA ühe populaarsema tehnika-, filmi- ja muusikafestivali South by Southwest korraldajad teatasid, et festival jääb koroonaviiruse kartuses ära. Tühistatud on teisigi suuri meelelahutusüritusi.

Austinis (Texase osariigis) peetav South by Southwest jääb oma 34aastase ajaloo jooksul esmakordselt ära. BBC Newsi teatel andis korralduse festival ära jätta Austini linnapea Steve Adler, kes kuulutas välja kohaliku katastroofiseisundi. BBC News toonitab, et Texases seni leitud kuuest koroonajuhust pole ükski diagnoositud osariigi pealinnas Austinis. Ometi olid festivali ärajätmist taotlevale petitsioonile alla kirjutanud kümned tuhanded ameeriklased. 

Ära jääb ka Miami muusikafestival Ultra, mis pidanuks algama 20. märtsil ja kestma kolm päeva. Festival lükati järgmise aasta märtsi. 

Koroonahirmu tõttu on tühistatud Pariisi ja Milano moenädal, Veneetsia ja Nice'i karneval ning maailma suuremaid kirjandussündmusi Londoni raamatumess. Lõuna-Korea poistebänd BTS jättis ära kolm Söuli kontserti, ka USA lauljanna Mariah Carey teatas, et lükkab oma esinemise Hawaiil novembrisse. Aasias jääb fännidel esialgu nägemata nii Stormzy, Khaled, Green Day ja Avril Lavigne.

Ohio osariigis peetav Arnold Schwarzeneggeri nimeline spordifestival Arnold Sports Festival toimus koroonahirmu tõttu peamiselt ilma publikuta, ära jäi tavapärane ärimess. 

Washingtoni osariik, kus on aset leidnud lõviosa USA koroonasurmajuhtumeid, kuulutas välja Seattle'i Emerald City Comic Coni tühistamise.