Aksel KankaanrantaFoto: EPA/Scanpix
Saund
9. märts 2020, 10:39

KOOLIKIUSU OHVRIST EUROLAULIKUKS: kuula soomlaste Eurovisioni-pala!

Soomlased saadavad Eurovisioni lauluvõistlusele Aksel Kankaanranta, kes seljatas laupäevases kohalikus finaalis senise favoriidi Erika Vikmani.

Soome tangokuningannana tuntud Vikman lõi laineid Itaalia pornotäht-poliitiku nime kandva tantsulooga „Cicciolina“, mis tõusis Ilta-Sanomate teatel ka Soome Spotify-edetabelite tippu. Ometi kuulutati Uuden Musiikin Kilpailu võitjaks Aksel Kankaanranta palaga „Looking Back“. 

Kankaanranta sai Soomes tuntuks 2017. aastal, mil ta 18aastasena jäi televõistlusel „The Voice of Finland“ teisele kohale. Järgmisel aastal laulis Aksel räppartist Pyhimyse superhitis „Jättiläinen“, millest sai 2018. aastal Soomes enim kuulatud pala. Kuid vastne eurolaul „Looking Back“ on Akseli esimene oma laul. Artist on öelnud, et see räägib maailmavalust. Varem on Kankaanranta rääkinud, kuidas teda kiusati koolis gümnaasiumini välja. „Mu tee on olnud päris konarlik,“ tõdeb ta.

2017. aastal Ilta-Sanomatele antud usutluses rääkis Kankaanranta, et koolikius polnud küll vägivaldne, kuid teda sõimati ja ignoreeriti. „Kuulasin kodus palju muusikat, eriti Coldplayd ja Queeni. See aitas kiusamisest üle olla.“