Madli VilsarFoto: Alar Truu
Inimesed
6. märts 2020, 16:08

Eksmiss Madli Vilsar: minu juuksevärv pidavat näitama, kui loll ma olen

"Ma mäletan väga hästi, kuidas ülikooli ajal mulle üks professor ütles, et palgalõhe pole üldse nii hull asi, peate ise lihtsalt rohkem olema ja vaeva nägema," meenutab eksmiss ja telenägu Madli Vilsar enda Instagrami kontol.

"Kui mult küsiti, et mida naistepäev mulle tähendab, siis mõtteid on tegelikult palju, aga esile tõusis kindlasti see, et ühel ajal aastas räägivad enamik väljaanded asjadest, mis on meie jaoks reaalsus iga päev," kirjutab Vilsar.

"Mulle on töövestlusel õeldud ausalt, et minu vanuses naist on liiga riskantne palgata, sest äkki ma tahan kohe kohe lapsepuhkusele minna. Minu juuksevärv pidavat näitama kui loll ma olen ja ilmselgelt fakt, et mulle meeldib meiki kanda näitab kui pealiskaudne ma olen. Naised peavad mõtlema oma riietusele kolm korda rohkem kui võiks, sest kui see on liiga nii või naa on sellest probleem," jagab eksmiss enda mõtteid. 

"Need olid lihtsalt primitiivsed ja igapäevased näited, aga miks mitte neid välja tuua, kui need on päriselt juhtunud? Ma elan kultuuriruumis, kus ma ei või sugu määratleda ja isegi naistepäeva pidamine on midagi täiesti uut, seega ma ootan ausalt seda väga hea meelega."

 
 
 
View this post on Instagram

Kui mult küsiti, et mida naistepäev mulle tähendab, siis mõtteid on tegelikult palju, aga esile tõusis kindlasti see, et ühel ajal aastas räägivad enamik väljaanded asjadest, mis on meie jaoks reaalsus iga päev. Ma mäletan väga hästi, kuidas ülikooli ajal mulle üks proffessor ütles, et palgalõhe pole üldse nii hull asj, peate ise lihtsalt rohkem olema ja vaeva nägema. Ma saan aru, kui tümitatakse allikaid ja nende vastavust akadeemilisusele, aga kui tümitatakse ideed, mille ümber essee kirjutatud oli ja väidetakse, et probleemi pole, vot see pole ok. Mulle on töövestlusel õeldud ausalt, et minu vanuses naist on liiga riskantne palgata, sest äkki ma tahan kohe kohe lapsepuhkusele minna.Minu juuksevärv pidavat näitama kui loll ma olen ja ilmselgelt fakt, et mulle meeldib meiki kanda näitab kui pealiskaudne ma olen. Naised peavad mõtlema oma riietusele kolm korda rohkem kui võiks, sest kui see on liiga nii või naa on sellest probleem. Need olid lihtsalt primitiivsed ja igapäevased näited, aga miks mitte neid välja tuua, kui need on päriselt juhtunud? Ma elan kultuuriruumis, kus ma ei või sugu määratleda ja isegi naistepäeva pidamine on midagi täiesti uut, seega ma ootan ausalt seda väga hea meelega. Pilt on kohaliku naiste vastase vägivalla ja varjupaika pakkuva ühenduse ja ühe väga “naiseliku” kohviku poolt korraldatud naistepäeva ürituselt, kus räägiti asjadest nii nagu need on ja inimesed jagasid oma isiklike kogemusi. Lõpetuseks mõte @refugecharity esindaja sõnavõtust! “Domestic abuse or violence against women is not one size fits all, everyone is affected differently and even the effects are different, some people recover fast the others needs healing room for a lifetime. No ones pain should be marginalized because we do not understand it. We are here to empower women and help them grow and get back on their feet. But what we all can do is just to be little bit kinder”

A post shared by Madli Vilsar (@madlivilsar) on