Piret KaldaFoto: Erki Pärnaku
Teater
6. märts 2020, 11:35

Piret Kalda: olen kahetsenud, et minust sai näitleja

Kultuurisaates „OP“ käis külas Tallinna Linnateatri näitleja Piret Kalda, kes tunnistas, et pole oma tütreid teatrilembusest eemale suutnud hoida. „See näitab, et ma pole emana eriti tugev,“ naeris ta. 

„Nende pikkade aastate jooksul olen jõudnud kahetseda küll, et minust näitleja sai. Sellepärast räägin ka lastele, et kõik teed on valla – ärge minge kõik ühte kraavi,“ selgitas Kalda, et näitlejatöö on raske.

Draamateatri etenduses mängib Pireti keskmine tütar Amanda, keda ta sunniviisil teatrisse pole ajanud. „Ta käis kõigepealt Vanalinna Hariduskolleegiumi teatriklassis ja seejärel üritas astuda lavakunstikooli, kuid sinna teda vastu ei võetud. Ta on tantsupisikuga sündinud tüdruk – alternatiivina läks ta õppima koreograafiat.“

„Enam ei ole nii, et ühed kõmistavad ja teised väänlevad – need pannakse nüüd ühte,“ tõdes Kalda, et teater ja kehakeel, koreograafia liiguvad ühinemise suunas ning lisas, et tal on hea meel, et tütar Amandale on Priit Pedajas sellise võimaluse andnud.

Noorim tütar Aurora lõpetas äsja Peeter Simmi „Vee peal“ filmivõtted. „Minu käsi siin mängus ei ole. Ma ei ole ema, kes võtteplatsi kõrval tütrekest kontrolliks – ise ta selle vastutuse võttis,“ tunnistas näitleja, et tal on hea meel, et tütar saab näha, kuidas see maailm toimib.