Liisu LassFoto: LAURA OKS
Inimesed
5. märts 2020, 17:45

Tenerifel puhanud Liisu Lass läks tööle tagasi: sealkandis rohkem koroonajuhtumeid polnud ja ma ei pidanud vajalikuks koju jääda (24)

“Terevisiooni” saatejuht Liisu Lass puhkas hiljuti Tenerifel, kus veebruari lõpul teatati ühes hotellis mitmest koroonaviirusesse nakatunust ning tuhatkonna inimese hotelli karantiinipanemisest. Liisu jagas mõned päevad tagasi Twitteris ka pilte kõnealusest hotellist ning selle ümber valvavatest ajakirjanikest. 

Saatejuht oli juba täna tagasi teleekraanil ning kartmiseks ja töölt puudumiseks tema sõnul põhjust polnud. Ehk oleks temagi pidanud järgima soovitusi ja kaheks nädalaks koju jääma?

Lass viibis ise hotellist mitme kilomeetri kaugusel ning ohtu tema ega teised saarelolijad selles juhtumis ei näinud. “Midagi muud seal karantiini ei pandud, ning kogu ülejäänud saar oli endiselt avatud. Kohapeal ei võetud kasutusele ka erimeetmeid, seega tundus kõik tegelikult turvaline,” räägib ta.

Ajakirjaniku sõnul ei saa seda kõrvutada Põhja-Itaaliaga, kus on lahti läinud tohutu epideemia. “Tegemist oli vaid üksiku juhtumiga ja nädala möödudes vabastati hotell karantiinist. Kuna rohkem koroonaviiruse juhtumeid sealkandis ei olnud, siis ma ei pidanud vajalikuks koju jääda.” räägib Lass ning lisab, et tema enesetunne oli tagasi Eestisse jõudes hea.

Lass jagas ka sotsiaalmeedias juhtumist pilti, mille all kirjutas: "Koroona elab/elas siin. Ajakirjanikud ütlesid kohapeal, et üks bussitäis, vist britte, viidi ära NB! Ma ei puutunud kedagi ega midagi."