Prints Harry ja toona lapseootel hertsoginna Meghan mulluselt Rahvaste Ühenduse päeva jumalateenistuselt lahkumas. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
5. märts 2020, 11:01

Meghan saabub täna Londonisse, Sussexite viimane ametlik ülesastumine tuleb efektne (11)

Hertsoginna Meghan saabub täna Kanadast Ühendkuningriiki ning osaleb koos prints Harryga esimesel Megxiti-järgsel ametlikul õukondlikul kohusetäitmisel. Kuid Sussexi hertsogipaari lahkumine kuningakojast kujuneb efektseks.

Daily Maili andmeil saabub Meghan täna Londonisse, osalemaks õhtul Mansion House'is auhinnagalal Endeavour Fund Awards. Kuuldavasti jätab Meghan pisipoeg Archie Kanadasse - see otsus on saanud Briti kõmuajakirjanduselt juba karmi kriitikat.

Iga-aastasel tseremoonial tunnustatakse vigastatud või haigete sõjaväelaste sportlikke saavutusi. Sussexi hertsogipaar astub üritusel üles üheskoos. See on nende esimene ühine õukondlik ülesastumine pärast avaldust, milles nad teatasid oma otsusest taanduda kuninglikest kohustest ning siirduda Põhja-Ameerikasse. Harry peab tseremoonial lühikese kõne ning annab koos abikaasaga auhindu üle. Nad osalevad ka tseremooniaeelsel vastuvõtul.

Briti kuningakoja teatel jõustub hertsogipaari lahkumine kuningliku pere tegevliikmete ridadest 31. märtsil. ITV.comi teatel jääb prints Harry ja tema kaasa viimaseks ametlikuks kohusetäitmiseks osalemine Rahvaste Ühenduse päeva jumalateenistusel Westminster Abbeys 9. märtsil. Traditsiooniliselt märtsi teisel esmaspäeval peetav Commonwealth Day oli varem tuntud impeeriumi päevana. Jumalateenistusel osalevad kuninganna, troonipärija prints Charles abikaasaga ning Harry vanem vend prints William abikaasaga.

Prints Harry ja tema abikaasa ei lahku õukonnaelust vaikselt: nende viimasest etteastest teeb BBC otseülekande. Jumalateenistusel osalevad Rahvaste Ühenduse 54 riigi valitsusjuhid ja teised esindajad, mõtisklusega esineb poksija Anthony Joshua ning lauluga poptähed Craig David ja Alexandra Burke.