James Bondi osatäitja Daniel Craig Foto: AP/Scanpix
Film
5. märts 2020, 09:31

Bondi-filmi esilinastus lükkub koroonaohu tõttu novembrisse (1)

Uue Bondi-filmi "Surm peab ootama" esilinastus lükkub koroonaviiruse leviku tõttu aasta lõppu, teatasid produtsendid. Kauaoodatud 25. Bondi-filmi linastuse edasilükkamist olid oma avalikus kirjas palunud ka kahe 007-fännikülje asutajad.

Daniel Craigi viies ja viimane Bondi-etteaste "Surm peab ootama" jõuab publiku ette aprilli asemel novembris - Ühendkuningriigis 12. ja USAs 25. novembril. Filmistuudiod MGM ja Universal ning produtsendid Michael G. Wilson ja Barbara Broccoli langetasid otsuse, olles põhjalikult vaaginud ülemaailmse kinoturu seisundit.

Linateose maailmaesilinastus Londoni kuulsas Royal Albert Hallis oli planeeritud 31. märtsile. Eile levisid kuuldused, et filmistuudiod Universal ja MGM on arutanud esilinastuse ettepoole tõstmist – sahistati, et „Surm peab ootama“ võib publiku ette jõuda juba järgmisel nädalal. „Kõik selle tootmisega seotud isikud on viiruse mõju pärast väga mures," ütles The Suni alliakas. "Mida rohkem see levib, seda rohkem inimesi ei tule enam kodust välja ning see kahjustab kassatulu tõsiselt.“