Foto: AFP/Scanpix
Film
4. märts 2020, 12:41

Bondi-film võib koroonaviiruse tõttu varem linale jõuda (2)

Bondi-filmid on oma avalikus kirjas palunud, et uue filmi „Surm peab ootama“ esilinastus lükataks koroonaviiruse leviku tõttu suvele. Ent The Suni insaiderite andmeil võib Daniel Craigi viies ja viimane etteaste agent 007na oodatust hoopis varem linastuda.

Esmaspäeval avaldas Bondi-fännide veebikülg MI6-H avaliku kirja, milles palub filmistuudiotel MGM ja Universal uue filmi esilinastus edasi lükata. Stuudiod peaksid pandeemiaohu tõttu „seadma rahva tervise turundusgraafikutest ning avalike ürituste ärajätmise kuludest kõrgemale“, seisab kirjas. Koroonaviiruse leviku tõttu Hiinas on kõnealused stuudiod juba filmi Hongkongi esilinastuse 30. aprillile lükanud ning jätnud ära näitlejate reklaamiturneed Hiinas, Lõuna-Koreas ja Jaapanis.

Fännikirjas antakse mõista, et esilinastuse edasilükkamisest suvele ei sünniks majanduslikku kahju, vaid lausa vastupidi: lähiajal võidakse koroonahirmu tõttu kinosid sulgeda või siis tõrguvad inimesed seanssidele minemast, et võimalikust pisikulevilast eemale hoida. 

The Suni allika kinnitusel on filmistuudiod Universal ja MGM arutanud hoopis Bondi-filmi esilinastuse ettepoole tõstmist – polevat võimatu, et „Surm peab ootama“ saadetakse publiku ette juba järgmisel nädalal! „Kõik selle tootmisega seotud isikud on viiruse mõju pärast väga mures. Mida rohkem see levib, seda rohkem inimesi ei tule enam kodust välja ning see kahjustab kassatulu tõsiselt.“

25. Bondi-filmi maailmaesilinastus on 31. märtsil Londonis Royal Albert Hallis. Eestis jõuab see linale 10. aprillil. Lavastas Cary Fukunaga, Bondi vastast kehastab „Bohemian Rhapsody“ täht Rami Malek. Bondi-beibet kehastab Kuubalt pärit kaunitar Ana de Armas, kuid vähemalt filmi algul kannab kuulsat agendinime 007 hoopis mustanahaline näitlejanna Lashana Lynch, kes on tuntud filmist „Captain Marvel“. Psühholoog Madeleine Swanni rollis (2015. aasta film „Spectre“) jätkab prantslanna Léa Seydoux. Kaasa löövad veel mitmed varasemates filmides mänginud staarid: Ralph Fiennes, Naomie Harris, Jeffrey Wright, Ben Whishaw ja Rory Kinnear.