Daniel CraigFoto: Reuters/Scanpix
Film
3. märts 2020, 15:38

Bondi-fännid anuvad, et uue filmi esilinastus koroona tõttu edasi lükataks (2)

Bondi-fännid on kirjutanud avaliku kirja, paludes, et filmistuudiod MGM ja Universal uue Bondi-filmi "Surm peab ootama" esilinastuse koroonaviiruse pandeemiaohu tõttu edasi lükkaksid.

25. Bondi-filmi maailmaesilinastus on 31. märtsil Londonis Royal Albert Hallis. Seejärel linastub Daniel Craigi viies ja viimane Bondi-seiklus Euroopas ja 10. aprillist Põhja-Ameerikas. Ent nüüd on Bondi-fännide veebikülg MI6-HG avaldanud avaliku kirja, milles palub MGMil ja Universalil esilinastust edasi lükata. Stuudiod peaksid pandeemiaohu tõttu "seadma rahva tervise turundusgraafikutest ning avalike ürituste ärajätmise kuludest kõrgemale", seisab kirjas. 

Koroonaviiruse leviku tõttu Hiinas on kõnealused stuudiod juba filmi Hongkongi esilinastuse 30. aprillile lükanud ning jätnud ära reklaamiturneed Hiinas, Lõuna-Koreas ja Jaapanis.

Fännikirjas antakse mõista, et esilinastuse edasilükkamisest suvele ei sünniks majanduslikku kahju, vaid lausa vastupidi: lähiajal võidakse koroonahirmu tõttu kinosid sulgeda või tõrguvad inimesed ise seanssidele minemast, et potentsiaalsest pisikulevilast eemale hoida.