Elizabeth II ja prints Harry mullu mais Lady Gabriella Windsori laulatusel. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
3. märts 2020, 09:42

Elizabeth II ja Harry pidasid maha pika vestluse, kuningannal oli pojapojale tähtis sõnum (12)

Prints Harry on üle pika aja kodumaal, et teha viimased ametlikud ülesastumised kuningakoja tegevliikmena. Briti kõmulehe The Sun andmeil pidas prints ka maha lausa nelja tunni pikkuse vestluse oma vanaema Elizabeth II-ga.

The Suni andmeil kohtusid monarh ja tema pojapoeg pühapäeval Windsori lossis. Harry oli saabunud sinna jalgsi oma kodust Frogmore Cottage'ist, mis asub lossist umbes kolme kilomeetri kaugusel. Teada on seegi, mida vanaema ja lapselaps sõid: pošeeritud lõhet salatiga. Rüübati mõistagi teed. 

Väidetavalt toimus kohtumine selleks, et enne 31. märtsil jõustuvat Megxitit saaksid kõik erimeelsused klaaritud. Prints ja kuninganna polnud kohtunud sestsaadik, kui viimane pärast kuningliku pere kriisinõupidamist Kanadasse siirdus. Harry ja tema abikaasa Meghan on väljendanud oma avaldustes pahameelt, et nad ei saa Põhja-Ameerikas oma elu peale minnes Tema Majesteeti edasi teenida ega tohi kasutada oma tiitlit Tema Kuninglik Kõrgus ja oma sotsiaalmeedianime Sussex Royal. The Suni teatel kinnitas kuninganna pojapojale, et too on alati kuningakotta tagasi oodatud. "Sind armastatakse väga ja oled alati teretulnud tagasi." Ent monarhil olnud ka oma tingimus: Sussexi hertsogipaarile hoitakse uks lahti, kui nad ei hakka oma staatuse pealt raha kasseerima.

Palee assistent kinnitas The Sunile, et kuninganna oli väga häiritud, kui Harry ja Meghan teatasid, et kolivad koos oma poja Archiega Kanadasse. Nii monarh kui ka ülejäänud kuninglik pere igatsevat üheksakuist Archiet kangesti näha.