Tele

Internetipetturid varastasid Eesti neiu pangakontolt raha kõigest näpujälje abil (4)

LISA KOMMENTAAR

Swädpänk ongi selline3. märts 2020, 10:49
Kunagi naiivselt aitasin tolajal sõpra, kes pidi maksma kohtutäiturile, kuna tal konto arestis ja iga sulamaksega panka tulnuks maksta teenustasu, andis mulle sula, kandsin oma kontole ja maksin ise, selgitused jne juurde. Tüübile jäi see maksekorraldus, et kui täitur küsib. Tema läks sellega aga uuesti panka ja tegi minu kontolt tagaselja makse, olin ise teises riigis tolajal ja siis oli piiril veel arvepidamine, eks kuhu läks. No mis te arvate, kas swädpänk vabandas? Xui vabandas. Ilma dokita ja isiku kontrollimiseta tehti minu kontolt makse, ainult vana maksekorraldust aluseks võttes.
mina olen vanamoodne inimene3. märts 2020, 03:53
Ja seetõttu ma internetitehinguid eriti ei usalda. Igasugused nutivigureid, sõrmejälje-värki, näotuvastust nig viipekaarte. sest sulisid on liialt palju siginenud. Ning samas panga või politsei abile pole eriti mõtet loota. Seega eelistan pigem sularahatehinguid. Võtan pärast pensionipäeva oma raha automaadist välja ja hoian seda rahakotis, Rahakotti aga sügaval põuetaskus, kuhu iga sulipoisi ja taskuvarga näpud ei ulatu.
No leidub nüüdsel ajal siiski sinisilmseid naiivitare!3. märts 2020, 03:47
Minule helistati ja pakuti kord väidetavalt tulusas kullakaubanduses osalemist. Anna ainult paroolid! Mingid venelased olid. Mullu sain mobiilile teate, just nagu oleksin ma ei ta mille eest 2 miljonit võitnud. Minu tuttavale saadeti kah sõnumeid mingist võidust. Esimesel korral mõnisada tuhat, seejärel 5 miljonist ja lõpuks lausa 15 miljonist. Mängitakse välja inimese ahnusele. Sulisid jagub. Peaga tuleb mõelda, kullakesed! Naiivsuse vastu muud rohtu ei ole kui omad vitsad. Siis tulebki "kooliraha" maksta. Vanasõnagi ütleb, et tark õpib teiste vigadest, rumal aga iseenda omadest. Kui sedagi.
Imelik2. märts 2020, 22:29
...et üliarenenud IT ja luure ajastul ei suudeta interneti pettureid paljastada. Näiteks Bitcoini tehingutest jääb alati "kirja" kustumatu info.