Jüri PihelFoto: Robin Roots
Inimesed
2. märts 2020, 14:34

Jüri Pihel „Eesti laulu“ vaheklippidest: see tundus justkui eilse supi üles soojendamine (29)

“Paraku need vaheklipid ei üllatanud mind millegagi,” kommenteerib teleekspert Jüri Pihel “Eesti laulu” tänavusi vaheklippe. “See tundus justkui eilse supi üles soojendamine – hästi tugevad tegijad, aga teevad midagi, mis enam ei kõneta tänases hetkes ja selles saates.” 

Seekord olid ekraanil nii-öelda inimesed elust enesest. Pihel ütleb, et parodeerimisele ja karakterite tabamisele pole tal ühtki etteheidet. “Teadsin, et Niinemets ja Piusid on andekad näitlejad ja parodistide puhas tipp. Võtan nende ees mütsi maha, sest klipid on väga tugevalt tehtud.” Mis aga puutub klippide teostusesse, siis polnud teleekspert enam nii vaimustuses. “Mulle jäi justkui mulje, et olen neid karaktereid ja nalju varem näinud mõned aastad tagasi TV3 saatesarjas.”

Pihel arvab, et klipid ei olnud enam aktuaalsed ja mõjusid veidi kontekstist väljas. “Miks on “Eesti laulu” finaalis sketš kaamerat vältiva Savisaarega? See oleks olnud aktuaalne võib-olla kaheksa aastat tagasi, aga mitte praegu. Ka Kiivikase sketš, mis muidu hiilgavalt tehtud, oli veidi nagu eilne päev, sest ma ei mäleta, millal ma viimati Kiivikat ennast ekraanil nalja tegemas nägin,” arutleb ta. Teleekspert usub, et vaheklipid võiks olla hoopis rohkem muusika, hääletamise või artistidega seotud. 

Pihel mainib, et üks klipp oli tema jaoks ka väga halvasti välja kukkunud. See oli kurva poisi klipp, milles ta rebis katki armastatu ja sõbra pildid, puhkes kurbusest nutma ning klipi lõpus hüppas kaubanduskeskuse rõdult alla. “Klipp ei olnud hea maitse, naljakas ega asjakohane. Klipp mõjus minu jaoks täiesti andestamatu vääratusena.” 

Tänavused klipid olid Piheli arvates naljakad ning ajasid naerma, kuid ei küündi kunagiste sketšideni. “Märt Avandi ja Ott Sepa kunagised vaheklipid panid vaidlema, tekitasid dialoogi, suutsid mõne mehe punastama ja mõne rõõmust käsi plaksutama panna. Kas ka tänavusel aastal, selles ma nii kindel ei ole.”