Plácido DomingoFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
1. märts 2020, 13:00

KANNAPÖÖRE? Plácido Domingo ei võta ahistamissüüdistusi omaks (2)

Ooperikuulsus Plácido Domingo, keda vähemalt 20 naist süüdistab seksuaalses ahistamises, paistab hiljutist patukahetsust kahetsevat.

79aastane ooperistaar palus teisipäeval tehtud avalduses oma süüdistajatelt vabandust nende haavamise eest ning ütles, et on pikalt järele mõelnud ning mõistnud täit vastutust oma tegude eest. The Guardiani teatel on vähemalt 20 naist väitnud, et Domingo on neid vägisi suudelnud või käperdanud. Mitmed on kinnitanud, et laulja lähenemiskatsete tõrjumine kahjustas nende karjääri. Ameerika muusikaartistide gildi sisejuurdluses ilmnes, et ooperitähe kohatu käitumine oli kindla mustriga. 

Seksiskandaal tõmbas kriipsu peale Domingo karjäärile USAs, kuid kuni möödunud nädalani oli tal Euroopas endiselt lööki. Ent pärast teisipäevast avaldust annulleeris Hispaania kultuuriministeerium laulja maikuised esinemised Madridis asuvas Zarzuela teatris "solidaarsusest kahju kannatanud naistega". "Seni oli olukord teine, kehtis süütuse presumptsioon," seletas kultuuriminister José Manuel Rodríguez Uribes. "Kuid hetkel, kui ta ütles, et see tõesti toimus - ja me räägime tõsistest intsidentidest, mis hõlmavad paljusid naisi -, otsustasime, et me ei nõustu tema kohalolekuga ja ütlesime talle seda."

Domingo kodumaal on teisedki kultuuriasutused tema kevadised esinemised tühistanud. Lisaks teatas Valencia ooperimaja ja kultuurikeskus Palau de Les Arts, et võtab oma ooperstuudiolt Domingo nime. 

Ooperitäht lubas oma kommentaaris, et taandub kõigist esinemistest, mille korraldajatel peaks temaga probleeme olema. "Ma tean, mida ma teinud pole, ja eitan seda uuesti. Ma pole kunagi kellegagi agressiivselt käitunud ja ma pole kunagi teinud midagi kellegi karjääri takistamiseks."