Whitney Houston 1998. aastal.Foto: AP/Scanpix
Inimesed
1. märts 2020, 12:00

HOLOGRAMMITURNEE: kas Whitney Houstonit kasutatakse ka pärast surma ära?

Whitney Houstoni hologrammi kontsertturnee "An Evening With Whitney" tekitab fännides ja ka kriitikutes vastakaid reaktsioone. 

New York Posti teatel on hiljuti Ühendkuningriigis alanud ja sügisel USAsse jõudev hologrammiturnee poleemiline - juba enne selle algust kahtlustasid fännid Houstoni omakseid ja turnee korraldajaid pesuehtsas rahaahnuses. Nüüd, kus hologramm on lavale jõudnud, pole pahameel vaibunud. "Whitney Houstonit kasutasid tema eluajal ära kõik, kes tema ümber olid," kirjutab Daily Mirrori kriitik Alun Palmer. "Miks siis peaks tema lahkumine siit ilmast midagi muutma, kui on võimalik veel küllaga raha roobitseda?" Palmer lisab: "Nagu iga õudusfilmide fänn teile öelda võib: surnute ülesäratamisest ei tule eales midagi head."

Mõistagi leidub ka hologrammiidee kaitsjaid. "Vapustav õhtu!" säutsus üks kontserdil käinud fänn, kes nentis, et ainus laul, mida Whitney ei esitanud, oli tema 1988. aasta singel "One Moment In Time."

Teine Houstoni ande austaja aga kirjutab: "Whitney Houstoni hologrammisõu kurvastab mind väga ja mul on tunne, et teda kasutatakse uuesti ära."

Whitney nõbu, soulilegend Dionne Warwick avaldas hiljutises intervjuus hologrammiturnee üle pahameelt. "Selline asi ei tohi juhtuda. Ei tohi," ütles Warwick. Ta lisas, et hologrammiturnee on vihale ajanud ka legendaarse produtsendi Clive Davise, kes Houstoni 1983. aastal Arista Recordsi hõlma alla võttis.