Red Hot Chilli PeppersFoto: AP/Scanpix
Üritused
29. veebruar 2020, 16:09

Vau, mis nimed! „Eesti laulu“ finaaližüriisse kuuluvad tõelised tegijad (2)

Nagu mullu, on ka tänavu "Eesti laulu" finaaližürii rahvusvaheline. Kuigi kõik likmed selguvad õhtul, on juba praegu teada kolm nime, kes meie eurolauliku saatust otsustama hakkavad. 

Brian Henry – UK, Londoni Kaasaegse Muusika Akadeemia produtseerimise õppejõud. Tema koostöö pagasist leidub nimesid nagu Chaka Khan, Brand New Heavies jt. Klahvpillimängijana on ta tuuritanud ümber maailma koos Kool and the Gangi, Jimmy Sommerville’i, Belinda Carlisle, Soul II Souli ja paljude teiste tippmuusikutega.

Sylvia Massy – USA muusikaprodutsent ja helitehnik. Tema stuudiost ja käe alt on läbi käinud Johnny Cash, System of a Down, Red Hot Chili Peppers ja veel rohkelt raskemat rokki viljelevaid bände. Tema poolt on produtseeritud ka ansambli TOOL debüütplaat, mis saavutas kohe duubel-plaatinum müüginumbrid, st seda müüdi üle kahe miljoni eksemplari.

Kazka – Ukraina popbänd, kelle hitt „Plakala“ jõudis Shazam TOP 10-sse. Laulu on youtube’s kuulatud üle 300 miljoni korra, mis teeb sellest läbiaegade enim mängitud Ukraina bändi.