James Middleton oma koertegaFoto: PA Wire/PA Images
Inimesed
1. märts 2020, 10:00

Kate Middletoni vend teeb doksarja oma elu valusaimast kogemusest (6)

Prints Williami naisevend James Middleton on asunud väntama doksarja sellest, kuidas teda aitasid kõige mustemas masenduses tema armastatud koerad Luna, Inka, Ella ja Mabel.

Kate Middletoni noorem vend pole varjanud oma võitlust depressiooniga ning sellega, kuidas ta leidis lohutust üksnes oma koerte käest. Nüüd teeb 32aastane James koostööd produktsioonifirmaga Fulwell 73, et rääkida depressioonist nii enda kui ka teiste näitel. Daily Maili andmeil räägib James sarjas teiste kaaskannatajatega ning nad arutavad, kuidas koerad inimestel tuju tõsta saavad. 

James pihtis oma süngeimatest hetkedest ja enesetapumõtetest mulluses Daily Maili artiklis. Ta kirjeldas, kuidas ta oli päevade kaupa end tööle lohistanud, klaasistunud pilgul arvutiekraani vahtinud ja koju pääsemist oodanud. Depressioon oli otsekui vähktõbi. "Mind haaras sandistav inertsus. Ma ei suutnud isegi kõige lihtsamatele sõnumitele vastata, nii et ma ei teinudki oma e-kirju lahti. Ma ei suutnud suhelda isegi nendega, keda ma kõige rohkem armastan: oma pere ja lähedaste sõpradega." 

James nendib end mõistvat, et ta elab privilegeeritud elu. "Aga see ei muutnud mind vähi suhtes immuunseks. Raske on seda seisundit kirjeldada. See pole tühipaljas kurbus. See on haigus, teadvuse vähk," kirjutab noormees, kes rääkis avameelselt ka oma teistest hädadest - poisipõlve rängast düsleksiast ning 2018. aastal diagnoositud tähelepanuhäirest.