Sussexi hertsogipaarFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
28. veebruar 2020, 09:35

RÄNK HOOP: Kanada ei nõustu enam Harry ja Meghani turvamise eest maksma (15)

Prints Harry ja tema naise Meghani uus elupaik Kanada keeldub nende edaspidiseid turvakulusid tasumast. 

BBC Newsi teatel on Kanada föderaalvalitsus kinnitanud, et lõpetab peatselt Sussexi hertsogipaari turvamise. Eelmise aasta novembrist saadik on prints Harry, tema naise ja nende poja Archie julgeoleku tagamisse andnud oma panuse Kanada kuninglik ratsapolitsei. BBC Newsi andmeil on seda tehtud Londoni politseivõimude palvel. Hertsogipaar elab Vancouveri lähedal Vancouver Islandil üürihäärberis. 

31. märtsil jõustub Megxit ehk prints Harry ja hertsoginna Meghan taanduvad Briti kuningliku pere tegevliikmete seast. Sellest kuupäevast alates ei täida nad enam Tema Majesteedi kuninganna nimel ametlikke kohustusi, kuid Elizabeth II on jätnud oma pojapojale taganemistee: 12 kuu pärast vaadatakse Sussexi hertsogipaari elukorraldus ametlikult üle. 

Harry ja Meghan toonitasid oma veebiküljel tehtud avalduses, et nende pere vajab jätkuvalt efektiivset kaitset. Nad põhjendavad seda Harry sündimisega kuninglikku perre, tema sõjaväeteenistusega, aga ka Meghani enda iseseisva turvaprofiiliga. Eri andmeil läheks Sussexi hertsogipaari turvamine aastas maksma paarist miljonist mitmekümne miljoni euroni.